Quote:
Originally Posted by Klavijaturist
Pozdrav svima!
Znam da ste već pisali na tu temu, no molim vas za pomoć.
?ivim u zgradi sa starim instalacijama i naravno imam konstantne smetnje u zvuku. Kad sam pospajao sve pojavili su mi se ?umovi i lagana frekvencija ( ton H  ) kojih se ne mogu rije?iti, nije to toliko glasno, no naravno da smeta.
Ja sam to, onako "znalački", sve popikao u jedan ?teker (kompjuter, monitori, kartice, 2 klavijature....), naravno i to isto pridonosi ?umovima i smetnjama.
?ta da radim?
Glazbenik sam i mislim profesionalno krenuti u produkciju,za sebe i mo?da neke reklame i za neke projekte - da mogu snimiti doma i slati mailom, da ne teglim opremu...a ovako to neće biti dobro.
Pisali se o stabilizatoru napona i o UPS-u, ?to bi od toga meni pomoglo?
Tako i tako ću kroz godinu dana renovirati stan pa ću i elektriku sredit. No za sada ?to bi po Va?em mi?ljenju bilo najbolje? Cjenovni okvir 200 - 300 eura maksimalno.
Hvala!!
|
bok,
meni se isti problem javljao svaki put kad bi selio studio,
i evo najjedostavnije rje?enje, da prije nego baci? pare na stabilizatore,ups,izo-trafoe,
kontaktira? lokalnog električar da ti uradi sljedeće:
-sva studijska oprema koja je u?tekana na
jednu letvu neka nema nijedan drugi potro?ač u svom strujnom krugu do osigurača na razvodnoj ploči
-ako postoji mogučnost odvajanja uzemljenja tog strujnog kruga od ostatka stana,
ako si u prizemlju ili kuči to je vrlo jedostavno
ovo sve nebi trebalo ko?tati preko 100e, a daleko je najpametnije rje?enje

probao sam i ups-ove i stabilizatore, al nema do dobrog uzemljanja!
eto,sretno sa istalacijom i javljaj kako napreduje