Quote:
Originally Posted by darkstar
|
Evo ja da dopunim sa svojim iskustvom... Snimao sam pre nedelju-dve dana nesto na terenu pomocu MOTU UltraLite MK3 i laptopa. Vec sam pisao o tome da sam zaboravio ispravljac, pa sam vezao na prvi koji sam naisao (od wireless mikrofona

) - nazad pise 12-24V, + tip or sleeve, znaci guta bilo sta, bilo kakav polaritet... Kartica radi zasebno, boli je uvo ako ode sve u q jer ce ona nastaviti nesmetano da radi. Da bude jos interesantnije, povezao sam sve, pa sam ukljucio FW kabl na kraju

Trebalo je doraditi setap same kartice, inace sam mogao i da ne ukljucujem u komp - sve se odradi na front panelu interfejsa. Cak sam i pevacu dao reverb

Na kraju je FW morao da bude ukljucen da bih nesto i snimio...
E sad: vezao sam sve prvo preko kartice, pa nazad u mikser (Powermate 1600) Mnogo kablova i sranja, ali nisam hteo da se zezam sa polu-ubacenim kablovima u inserte - treba neko da zakaci ili povuce kabl i ode mas' u propas'
Mane - treba namestiti karticu da salje signale koji su usli u nju, imao sam samo 2 xlra (srecom sve je bilo vec ozvuceno pa sam sem 2 mikrofona sve skupio na linijskim nivoima) - treba malo vremena da se sistem namesti... Koristiti karticu koja ima bar nekakvu zastitu na ulazima - pikovi u signalu su neminovni !
Kad se sve namesti, radi dobro, ali za nekog ko to cesto radi, bolje je da napravi nekakvu kutiju na kojoj ima izvedene zenske 'jack' ulaze, na koje bi kao vrh zalemio ulaz u karticu, a na prsten zalemio izlaz iz kartice - masa na masu i tako dobio super spravu za snimanje preko inserta, a radila bi na svakom tipu miksera. Potrebno bi bilo samo po 1 kabl po kanalu, znaci prava stvar. Najispravniji pristup snimanju sa miksera.
Prica da su preampovi na mikseru - bulja - stoji, ali kada se snima zivi bend, narocito na lokalitetu, toliko shuma, bruma i ostalih pizdarija udje u snimanje, da kvalitet preampa bude stvarno zadnja briga.