View Single Post
Old 06-04-2011, 11:09 AM   #177
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: sam svoj majstor

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Onda je razlika ako upotrebljava 30, 50 ili 80... kg/m3 vunu, jednako je onda ako nisu zvučnici obloženi sa vunom, nego su ispred prednje absorptivne stene?
Sad nisam siguran da razumem sta pitas.

Skoro da svaka intervencija na kabinetu, pogotovo na prednjoj povrsini (front baffle) izaziva (cujnu i merljivu) promenu radijacione karakteristike... ukljucujuci i recimo, male sundjere (velicine kutije za sibice) blizu/oko tweetera... tako da ne vidim sta te zbunjuje...

Poenta onoga sto sam napisao je da ce u "mekom soffitu" koji Grada pokusava da napravi, biti pojacan bass, ne 6d, ali "u nekoj manjoj meri", medjutim i dalje cujno i merljivo u odnosu na free standing monitore na istom mestu ali na stalcima, zato sto je i to dovoljno da se napravi (delimican) proces prelaska iz omnidirekcionog zracenja u polu-prostorno (hemisfericno) zracenje, iako nisu montirani u beton, kako sam vec rekao, ali isto tako ni "gain" u tom akustickom shelving filtru nije 6dB, nego manje (sto sam takodje vec rekao)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 06-04-2011 at 11:19 AM.
boggy is offline   Reply With Quote