Thread: Analogni radovi
View Single Post
Old 05-04-2011, 09:40 AM   #34
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Analogni radovi

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Aposlutno si u pravu i slažem se s tobom. Nije ideja uopće ganjati pošto-poto neki 50-60's sound, ali bi upotrijebili neke principe i pristupe glazbi i tog vremena. Recimo ideja mi je koristiti što više živih instrumenata, bubanj bez semplova, snimanje barem ritam sekcije u komadu, a ne kanal po kanal ne bi li se što bolje ulovila izvedba benda (kojoj bi isto tako htio pokloniti veliku pažnju). Zatim probati reducirati broj mikrofona i raditi zvuk u sobi, a ne na mikseru, a što se tiče samih pjesama, nit vodilja mi je melodija (na to jako patim) i vokalna višeglasja, pa u tom smislu će možđa neke stvari zvučati retro, ali svakako to nije cilj, možda će biti posljedica.

Meni ti je malo problem što ja slušam stariju glazbu, pa mi neke suvremene ideje i ne padaju na pamet, a i stilski ne znam takve modernije aranžmane svirati, pa se ne petljam u njih, ali prolazi kroz "studio" puno ljudi, pa kako bude koja dobra ideja, sigurno ću ih uzeti u obzir.

E jasam se raspisao ovako rano ujutro...
Mislim da samo treba imati dovoljnu meru slobode da se eksperimentiše (a opet naravno ne utonuti u to previše). Te savremene ideje ne moraš tražiti u novoj muzici, ako je već ne slušaš - a zašto je ne slušaš to mi je potpuno jasno, jer je većina toga prava propast. Treba samo videti kako su rađene stvari kao "Tomorrow Never Knows" ili "Yes, The River Knows". Gle slučajnosti, oba primera se završavaju istom reči... u stvari jednom i po reči ...ver Knows. Eto ideje - uraditi novu pesmu koja se zove Ver Knows... Ili Tomorrow River Knows.

Last edited by Znak; 05-04-2011 at 09:47 AM.
Znak is offline   Reply With Quote