Quote:
Originally Posted by DaBear
Sve za Endija stoji - sve je dobro i sve moze da se upotrebi ako se zna kako!!
Ovde svaki dan vidjam gomilu producenata koji imaju brdo hardwera (koji se nakupio vremenom) ALI sve vreme koriste plugins !
Dobri su, mogu da se automatizuju, total recall, itd itd..
Hardware se ne isplati prodavati (cene su otisle dole) a lepo izgleda na slikama i "zbunjuje protivnika" (citaj - mlade producente) !!
Disko kuce ovde sad ocekuju da ako zovnu posle tri meseca ili vise da se "nesto malo popravi" - to nece da traje vise od pola dana ili dan !!! To je normalno sad !! Sa hardware spravama - zaboravi !!!
Takodje trend - nema vise velikih zvucnika po studijima...sve neki mid fileds i naravno puno NS10 i slicnih....miksa se 99% za slusanje na jos manjim zvucnicima !!! (lap top / PC type zvucnici / radio / mp3 / male slusalice )
Jako malo (obicnih) ljudi danas kupuje HI FI zvucnike....
|
Ovaj dečko, doslovno dečko jer ima oko 26 godina, Joey Sturgis... je postao hit. Čovjek je stalno bookiran. Slijedeće dvije godine je bookiran unaprijed. Dobio je svoj podforum na ultimate-metal forumu, poput Andy Sneapa.
Nisam prije čuo za njega. Tu i tamo kao korisnika POD-ja, po svjetskim forumima, ali sam mislio da se radi o nekom poznatom, iskusnom producentu.
Do nedavno je radio sa rme fireface 800, par behringer i slično outboarda, Behringer monitori itd...
Sve gitare POD xt, a bubnjevi sve mijenjao sa Steven Slate samplovima (sad je sam izbacio neke svoje samplove pa prodaje).
Ali to što je taj čovjek radio, je konkuriralo najboljoj produkciji tog modernog žanra.
Zanimljivi su intervjui sa njime.
Ozvučavao je pojačala, ali nikad nije bio zadovoljan zvukom. Zatim, previše posla a malo para.
Pa je uzeo POD xt, posvetio se toj spravi, postao pravi majstor u korištenju iste.
Odgovara mu sound za taj moderni metal, nema gubljenja vremena, radi brzo. Ponekad snimi , producira, smiksa i masterizira cijele albume za dva tjedna. Bandovi dođu sa dvije pjesme u studio a treba ih biti 10 na albumu, i slično... a ima rok od strane izdavača...
On se odlučio na brzinski rad. Pravi primjer talentirane mlade plugin generacije. Miš, kompjuter, proučavanje svake sprave do maksimuma i izvlačenje maksimuma iz svega.
Bilo je nešto o njemu na gearslutzu.
Napadali su ga da mu svi bandovi zvuče isto. Da se čuje ITB i slično... da se čuje POD (sumnjam da bi itko skužio, da nije sam rekao da samo to koristi jer gitare zaista zvuče odlično). Ali čovjek ima svoju formulu, bandovi je vole, fanovi je vole. A ti sto ga napadaju, sumnjam da se mogu pohvaliti nečim sličnim.
Onda primjedbe da "triga bubnjeve"... baš me zanima kako bi netrigan bubanj zvučao u takvoj vrsti glazbe i tko to ne triga i kvantizira bubnjeve u tom žanru?
Najnovije informacije su da je unaprijedio monitore na Adam a7.
Prešao na Pro tools HD sa Cubasea i RME-a... usput, ne hvali pretjerano pro toolse, kaze da su zastarjeli, ograniceni itd... par dobrih preampa...
Nista specijalno. U tome i je stvar. Dečko koji na opremi koju većina može priuštiti, radi svjetsku produkciju.
Radi i mastering, na toj opremi.
Evo studio...
http://www.youtube.com/watch?v=V2j64TR7iFs
Evo primjer žanra koji radi... ti nekakvi moderni teen metal bandovi...
http://www.youtube.com/watch?v=7-ByW...eature=related
Jedan od primjera koji uvijek spominjem je i Steven Wilson (Porcupine tree, Blackfield). Hvaljeni autor i producent prog rock glazbe danas. Legenda tog žanra i po meni, jedan od najboljih i najzanimljivijih autora trenutne svjetske glazbe, bar ono što sam imao prilike slušati sa iste.
Prvoligaš!
Pasteao sam jedan članak o njemu tu, prije nekog vremena.
Zadnjih godina sve radi u sobi u roditeljskoj kući... svojoj nekadašnjoj spavaćoj sobi. Mixa i u surroundu. Prošao vrhunska studija, sad radi tu gdje radi.
Za distorzirane gitare, u zadnje vrijeme je koristio navedeni POD XT...
Od outboarda, jedan dobar preamp sa konverterom i dobar mikrofon.
Kaže, monitori mogu bilo kakvi, dok se snalaziš na istima. U toj sobi ima neki 5.1 maleni Genelec set, sa subom, koliko sam skužio... okolo stoje police sa knjigama i cdeima...
Evo, kakav je to genijalac.
http://www.youtube.com/watch?v=JTEWlSTQ1RI