View Single Post
Old 04-04-2011, 10:52 PM   #165
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: sam svoj majstor

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Koliko sam razumeo,predlazes mi da oko monitora idem skroz sa kamenom vunom,tj.da direktno kamenu vunu stavim oko monitora?Ja sam mislio da napravim neki nazovi kavez od letvica i oblozim azmom tako da postoji neki vazdusni prostor izmedju kamene vune i monitora.Da li je to ok?

Lep pozdrav

Mozes li ti to da nacrtas u sketchup-u da bi te bolje razumeli sta si naumio?

Tesko ces ovakav poduhvat raditi improvizacijom bez crtanja i projekta... pricam iz sopstvenog iskustva... osim ako imas dovoljno zivaca da ako pogresis ... razmontiras sve i krenes ponovo od pocetka (ja to radim ponekad, ali 3D projektovanjem sprecavam mogucnost za tako nesto)... pogotovo ako pricamo o resenjima gde povrsine vise nisu ortogonalne ni na jednu postojecu povrsinu... i koju je vec tesko i nacrtati a kamoli napraviti... ....

Recimo na slici dole... povrsina koja se vidi u gornjem desnom uglu, i izgleda kao da je "kosi plafon" nije normalna ni na jednu polaznu povrsinu (cak ni na bocne zidove!)... i majstor se napatio da to izvede... cak i ako je regularno nacrtano i moguce ga je konstruisati.... a moralo je tako jer je vec postojeci "plafon" bio kos a trebalo je obezbediti i prostor za ventilaciju....

Drugim recima... veruj mi da je lakse nacrtati nego seckati materijal, trositi snagu i znoj pa posle praviti ispocetka jer si ustanovio da tako kako radis ne moze, i to na najtezi moguci nacin....

pozdrav

bogi
Attached Images

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote