pa čak mi se čini da je naš poziv možda podložniji i merljiviji po tom pitanju - jer lakše je odrediti čiji je snimak tehnički kvalitetniji i estetski lepši, nego ko li je baš bolji gitarista ili basista.. tako da se neke cene i sistem vrednosti ipak lakše vidi na našem primeru negoli kod muzičara. Ima više različitih aspekata po kojima se muzičari mogu braniti zašto su pristali da nešto rade jeftino, ili tražiti od drugih da nešto rade skuplje, i tu je dosta mutnija voda negoli u produkciiji. Ja sam već u par navrata imao dogovore tog tipa sa par kolega koji veoma prokleto dobro rade svoj posao u sličnim ciljnim grupama, i uspeo da ih nagovorim da se drže određenog minimuma za cene, i da rizikuju neki određeni period dok to ljudi ne prihvate. I bogami upalilo je, jedan od njih sad snima gomilu mađarskih metal bendova ( i to radi odlično), drugi je u BG, i takođe mu je prilično zauzet studio, a isporučuje odlične rezultate, a ja sam odstupio od dogovora, i podigao cenu svom studiju jer sam uložio još dosta novca u opremu a paralelno sa tim dobio dramatično povećanje interesovanja. I još pritom, dobio sina

Ima tu još ljudi čiji rad pratimo, ali nemam problem sa tim da neko radi za manje pare, ukoliko realno radi lošije i pod lošijim uslovima, a takvih ipak ima ponajviše.