Thread: Gde je gre?ka
View Single Post
Old 31-03-2011, 02:54 AM   #69
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Gde je gre?ka

heh, nisi do kraja ispratio liniju sa pitom - više ne pokušavam da napravim pitu, nego nešto što više priliči onome što se da izvući. Uglavnom ljudi koji nisu svesni šta se maximalno može dobiti od nekog muzičara, snimka ili pesme, pate od tih frustracija i miliona tejkova, ponovnih mixeva i slično. I sam imam takvih momenata dosta, ali sve ređe nego ranije. Npr, evo trenutno na kompjuteru imam projekat benda koji je počeo sa snimanjem pre 2 godine, od čega je mixanje krenulo pre godinu dana, da bi na leto odlučili da se ipak počne pevati ceo album od početka. Pre nedelju dana smo počeli uterivanje tih vokala u stare mixeve, i ja sad opet ipak premixavam jedno 30-40% materijala jer
1. čujem bolje nego pre godinu dana
2. imam drugačije i bolje iskorišćene pluginove negoli ranije
3. Ložim se na neki 3ći sound u odnosu na onaj na koji sam se ložio kada sam kretao

ceo taj projekat je velikih 9krugova pakla za mene, i puno mi je pomogao u učenju samokontrole, i sada nove stvari koje počinjem, dramatično drugačije postavljam, i organizacijski, i tehnički, i na kraju, komunikacijski. A taj album.. završićemo ga jednom, pa ćete ga i vi čuti.
U međuvremenu sam snimio i završio još jedno 2-3 cela albuma,i sa duplo manje mučenja došao do sličnih ako ne i boljih zvučnih rezultata, i evo sad su u toku radovi na još 3-4-5 ploče, koje sve veoma lepo i kvalitetno odmiču dalje. Tako da kontam da mi je nešto došlo iz dupeta u glavu.
Arthur is offline   Reply With Quote