Quote:
Originally Posted by boggy
Ne znam, nisam nikada probao.
I da, verujem da bi apsorbovao vise od hrastovog parketa na betonskoj podlozi.
|
Taj dio ne sumnjam, ali ovdje je dvojba između 10 mm OSB-a i pluta,. Sa plutom bi mi bilo puno lakše za raditi (a i manje vremena bi mi uzelo), jer sa OSB-om ima zajebancije. Lijepiti, kitati, brusiti u prostoriji (
što bih volio da izbjegnem sa svim gotovim elementima unutra ...), pa tek onda lakirati ....
Quote:
Refleksija od poda bi morala da postoji u kontrolnoj sobi. Parket na podu postuju apsolutno SVI principi akustickog sredjivanja kontrolne sobe.... bez izuzetaka.
|
A ja za njeg nemam mjesta

... al to znaš

...
Quote:
Pod je veoma bitan u akustici kontrolne sobe, zelja mi je bila da te upozorim, ali pri tom nemoj da mislis da te prisiljavam da radis nesto sto ti nece biti prakticno i korisno (niti to zelim, niti sam to u stanju)...
|
Niti ja to želim

... Ali do sada sam "već" zaključio da ne sipaš gluposti, već vrijedne riječi za razmatranje, pa me zanimalo jel si se susreo sa time, a na to si mi odgovorio ....
Quote:
... te ako ti je ovo prevelik problem... mozda je najbolje da uradis kako si naumio pa da nam preneses utiske... ako sve bude u redu... super!
|
E, zato sam i pitao da li pluto isto absorbira kao i tapison, ili se lakirani može ponašati kao Lakirani parket? Moja logika nalaže da se debelim lakom dobiva reflektivna površina za više frekvencije ... a za to mi je i bitno, zar ne?