Quote:
Naravno svi bi mi voleli licencirane softwere koji kao rade i najstabilnije. BEZ PROBLEMA MOZE!-ALI kada bude standard kao i u ostalim zemljama evrope.
|
Razumem sta zelis da kazes ali ovo na kraju mi je jako zaparalo oci.
Da li cemo uvek da trazimo izgovore kada radimo nesto sto nije dobro?...bojim se da smo takva nacija, i kada bi svako samo krenuo od sebe da menja lose navike i nacin razmisljanja odavno bi mi imali evropski standard ako ne i bolji.....ali ne, ipak smo mi najpametniji
Nije nista direktno upuceno tebi , daleko bilo, ali komentar koji si napisao je generalni stav u ovom narod sto je realno krajnje zalosno.
Da li sam platio sve programe koje koristim za muziku i audio ? DA
Zasto? Zato sto sebe pokusavam da naucim da cenim to sto platim i da mu se sbog toga vise posvetim jer sam dao pare, samim tim cu uloziti vise vremena da naucim taj program i bice mi mnogo korisniji nego da sam ga samo skinuo sa neta kao i 1000 ostalih progama koje ne koristim jer ih nisam platio pa me smaraju. I zbog toga sto se
trudim da ucim da cenim svaki tudj rad koliko god on bio ( meni licno ) beznacajan.
Da li sam platio sve ostale programe koje koristim mimo posla tipa Office? NE
Zasto?
Zato sto sam lenj da nadjem zamenu za te programe koji su freeware, a delimicno i dalje zbog toga sto imam u sebi tog loseg stava "kupicu kad budem imao dovoljno para ( bolji standard)" kojih nikada nece biti dovoljno za to ...naravno.
I na kraju koje je poenta ove moje palamudije?
Vrlo prosta. Hajde da vise ne pricamo o tome sta je fer ili nije, i da li treba da se plati za svaki soft koji se koristi ( posebno ako se zaradjuju pare na njemu), ili da cemo platiti kada nam taj truli zapad bude pomogao da zivimo bolje, jer svako od nas ima makar jedan program koji nije platio. Hajde da vise ne palamudimo nego da nesto uradimo. Hajde de vise ne budemo glasni nego da cutimo i radimo...najvise na sebi, pa ce svima nam biti bolje pa i nama samima.
Ovo pitanje sumanutih i iz dupeta izmisljenih poreza ce biti sve vise, i bice sve gori dok ne prelomimo i promenimo okruzenje svojim stavom i delanjem. Tema ovog threada jeste jedna rigorozna mera koja sa jedne strane ima puno opravdanje a sa druge strane svi mi znamo zbog cega je to zapravo...drzavna kasa se brze prazni nego sto se puni a "neko" tamo je jaaaako gladan nasih para....sta smo uradili da to promenimo ( osim kukanja i bogaranja)?
Kada sam bio osnovac goreo sam od zelje da imam plavi BMX bicikl....nikada ga nisam dobio a svi su ga imali. Da li je moje detinjstvo osakaceno tim nemilim cinom nemanja tog BMX-a NE, da li bih bio bolji covek da sam ga imao NE ....samo sam naucio da vise cenim kada ga budem zaradio, kada i ako mi ikada bude bio zaista potreban a ne zbog toga sto ga svi drugi imaju.
Licno nisam nista bolji/gori ili pametniji/gluplji od bilo koga na forumu, samo
mozda imam malo vise petlje da sebi priznam moje mane...samim tim imam vise sansi da ih promenim.
I na kraju, uz duzno postovanje i bez potcenjivanja ostalih profesija, ne mozemo svi biti umetnici, muzicari, producenti, vlasnici studija, lekari, advokati, inzenjeri, direktori.... life is a bitch