View Single Post
Old 28-03-2011, 07:54 PM   #23
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Novi prostor, akustika?

Quote:
Originally Posted by djzmaj View Post
To svakako, nisam ja mislio da nesto sakrijem nego sam smatrao da taj detalj (na cemu stoje zvucnici) u ovom momentu nije bitan jer jos nisam ni izgletovao prostoriju a kamo li nesto vise uradio pa sam ih samo stavio na sto da se vidi odakle sviraju
Ma, ne brini se previ?e i meni su se takvi "lapsuzi" de?avali ...

Quote:
Sad se malko zbunih :/ Boggy je napisao "razlicita imena za isti proizvod"...
Kamena vs. mineralna vuna ... isto ...

Quote:
... pa sam ja po tome zakljucio da mogu da je koristim i da je to to... Msm znam da postoji gustina i da od nje sigurno nesto zavisi (za sta ce biti koji apsorber) ali nisam nigde konkretno procitao te razlike?
Tebi treba za sada porozni absorberi, sa varijantom koliko gusta vuna (vs. debela), toliko ide? u donje frekve sa absorpcijom. Znači, rijeđa vuna, manje niskih absorbira, gu?ća vi?e prema donjem spektru ...

Quote:
Jel postoji nesto gde mogu da procitam malo vise o tim TIPOVIMA apsorbera? Pogledao sam na "DIY Apsorpcioni paneli" ali koliko videh tu su ljudi samo pravili apsorbere.
Ako priča? o mojim navedenim tipovima (sa air gapom i bez njeg), ja nisam nai?ao da je itko ovdje radio ovakove gobose poput mene (znači sa air gapom), a drugo ti je "kao neki DIY standard". Ima jo? vrsta (kao panel absorberi i sl.), ali ti se za sada orijentiraj na porozne absorbere i SC-e ...

Quote:
Pozdrav, hvala sto pomazete
Zato smo tu , da si poma?emo ... di bi ja sad bio da pomoći ni ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote