View Single Post
Old 27-03-2011, 09:42 PM   #28
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete

Quote:
Originally Posted by sira View Post
mislija sam 3 toma na 1 timpane na 2-gi kanal, ali sam se krivo izrazija, da zaboravija sam da se i u automtizacijskom panelu mogu igrat sa panoramom.
Zapravo, moj predlog je bio da pri snimanju uradiš STEREO submix SVIH tomova (koliko god ih bilo, 3, 5, 8, 12...). Takoreći - najviši tom drastično na jednu stranu, najniži timpan drastično na suprotnu, sve ostale rasporediš postepeno između ta dva i to snimiš kao jedan stereo par:

Onda u miksu možeš prosto da sužavaš panorame, da ih rascentriraš, svašta nešto, a bez seckanja, auto panninga i sličnih akcija. Ali opet, radi kako god misliš da će ti biti lakše.

Quote:
Originally Posted by sira View Post
Za kick imam ovaj mikrofon iz CAD kompleta, ipak mislim da je kudikamo bolje rješenje od 421-ce, bila je puno bolja od 57-ce.
Jesi li probao ili "misliš"? Nisam radio sa CAD-om, a sa 421 jesam. I po mom iskustvu to je vrlo dobar mikrofon za kick. Ali naravno ne mora da bude dobar za ono što ti želiš. Što ipak ne znači da ne smeš da probaš

Sve u svemu - imaš GOMILU mikrofona na raspolaganju, ne razumem zašto prosto ne sedneš i ne SNIMAŠ u sto varijanti, pa onda sam odlučiš koja ti je najmilija?

Pozdrav,

Vasa