View Single Post
Old 27-03-2011, 02:00 PM   #6
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: VA Synthevi & dilema oko istih

Bogami i ja sam se zbunio kad sam video odjednom da je ova tema aktivna

@aske: da, dobro si skontao

Te?ina programiranja nikada nije bila problem. ?tavi?e, osećaj da si svojim znanjem i iskustvom do?ao do nečega ?to ?eli? je barem kod mene jako bitan. Da ne spominjem koliko to znači u praksi. Da sam samo učitao razne "moogove, arpove, nordove" u sempler mnogo te?e bih naučio ?ta mi gde treba i kako to da dobijem.

?to se tiče VA zvukova... zavisi od pristupa. Tamo 2002. kada smo počinjali, da, mislim da niko nije ni razmi?ljao u tom pravcu, ali, opet, tada sam imao 16 godina

Poslu?aj Star One ili Ayreon, pa čak i Muse i videće? da postoji način da se VA mo?e koristiti i u agresivnijoj muzici. Uostalom, iako mi je prvobitna namena okrenuta ka rock/metal muzici ne znači da je tu kraj interesovanjima.

Quote:
A sto se tice moss borda to radi isto ko z1 samo jos bolje mada sve ima svoje prednosti.Jedino sto sa z1 imas fleksibilnije mogucnosti pri editovanju i to je sve zbog filtera i eg uradjenim na potenciometrima
Hoće? reći, ima? zasebne potenciometre za to? Po?to sam u medjurvemenu nabavio Karmu umesto Tritona, onda to nije problem, imam 8 potenciometara sa strane kojima mogu da dodelim bilo koju CC# funkciju.

@HrastProgammer:

Quote:
Zbog toga mi MOSS board za Karmu cini kao bolje rjesenje (ako uspijes nabaviti za normalne novce)
Ovo je na?alost danas neverovatno. Zbog svakojakih narodnjačkih Casio zujalica, u Srbiji se MOSS ne mo?e naći ispod 400? (a ko?tao je 300? dok se proizvodio) dok recimo EXB-Radias polovan ko?ta 200?! Znam ja da je to u su?tini kao da dodajem Z1 u Karmu, ali danas se mo?e naći sasvim pristojan VA synth sa svim kontrolerima, dirkama itd za te pare i to nov! Stvarno ?teta, ali dobro, nigde ne ?urim, naćiće se već ne?to.

Kako mi je u medjuvremenu fond oti?ao znatno preko 500? uzeo sam Waldorf Blofeld keyboard i Akai Miniak (iliti Alesis Micron mkII) i posle godina kori?ćenja raznoraznih workstationa, sve se odjednom otvorilo i postalo razumljivije. Jedini problem je ?to sam obe nabavio u isto vreme i često mi se desi da ne znam gde ću pre da stavim ruke

Quote:
Sto se Novation-a tice, znam da mi se tip kojem sam svojevremeno prodao Novation Nova zalio da mu "ne prolazi bas dobro"
Koliko sam ja upućen, Novation je vi?e namenjen za leadove i bassove i neke mek?e padove? Moguće da ga je koristio u nekoj drugoj nameni onda po?to sam koristio V-Station dok nisam nabavio ove klavijature i nisam primetio da izlazi lo?e za namenu koju ima, Čak me je njegova jednostavnost i privlačila. Mada opet, sve zavisi koliko je heavy taj heavy metal gde ti drugar svira

Trenutno se razmi?ljam da umesto zvučne kartice koju imam (Presonus Firebox) nabavim Novationov Xiosynth - kontaktirao sam ih i ka?u da se mono input mo?e zameniti u stereo pa bih mogao i druge klavijature da snimam preko nje.

Kako nemam potrebu za vi?ekanalnim snimanjem, jedino me brine da li će ta integrisana kartica raditi stabilno? Ima li neko iskustva sa takvim integrisanim sistemima?

Last edited by wladymeer; 27-03-2011 at 02:05 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote