View Single Post
Old 26-03-2011, 07:03 PM   #7
djzmaj
Member

Default Re: Novi prostor, akustika?

OK, hvala na brzom odgovoru. Samo da te ispravim, gore sam napisao da je moj prostor 4.5 x 3 x 2.7 a ona druga dimenzija je bila spominjana u drugim postovima kao najmanji prostor koji je "sredjen". Imas gore na slici tacne dimenzije, nazalost (ili je to mozda dobro?) soba nije 100% pravilna, dakle zid na kome su vrata je 3,2m a zid iza mene (ako tako postavim slusanje) je 2,8m zato ja kad pisem dimenziju sobe navodim sredinu. 3m.

Citam tvoj post, msm, ima 50strana, ne ide bas najbrze ali citam...
Znaci u prostor bi trebalo uci (kada se sve osim akustike zavrsi) sa monitorima i probati kako sta zvuci.
Deluje mi logicno ovo sto si spominjao oko postavljanja slusanja u prostoriji, da vrata (velika) budu ispred, zid iza. Od ovih vrata, otvarace se samo jedno krilo (dokle god ja budem u toj prostoriji) i zanima me ako tako postavim slusanje, da li bi trebalo da postavljam nesto ispred sebe tj. izmednju mene (monitora) i tih vrata? To bi (ako je moguce uopste) trebala da bude neka mobilna varijanta ali to je vec drugi deo price, za sad, sta bi trebalo raditi sa tim vratima tj. izmedju monitora i njih?
Da dodam, vrata su od punog drveta, ako je bitno navescu tacno koje je drvo u pitanju.

ps. skinuo sam upravo google sketchup pa cu da probam da vam ispostavim digitalnu verziju crteza
djzmaj is offline   Reply With Quote