View Single Post
Old 26-03-2011, 07:03 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Novi prostor, akustika?

Quote:
Originally Posted by djzmaj View Post
Hvala na odgovoru. Procitao sam vase tutorijale pre postavljanja teme, i polako citam DIY Vocal Booth & Control Room pa ostale sticky teme. Da se razumemo, ima tu MNOOOGo materijala.
Oblast je pozamasna, tretmana i "tretmana" ima jako puno, a malo imaju realnog smisla, zato je sve to preopsirno, jer ima dosta lutanja i pogresno naucenih stvari, te ima i (cesto) besmislenih diskusija i ubedjivanja... zao mi je, ali tako mora biti, ovo je internet zajednica ljudi koji se okupljaju oko tematike koja ih zanima... normalno je da je tako
Quote:
Pogledacu google sketchup cim budem stigao. Msm da je sada, za pocetak ova slika dovoljna za bilo kakvu diskusiju.
Ok
Quote:
Konkretna pitanja. OK.
Prvo sto me zanima, da li je ova soba dovoljnih dimenzija da bi se napravio OK (ne savrsen naravno) response.
Iskustvo mi govori da jeste, mada je lakse projektantu kada je soba veca, zato mnogi kazu da nije... s obzirom da si ti projektant, i da je soba tvoja... zabole te...
Quote:
Video sam da ste vi na nekoliko mesta napisali 3.5x3.5x2.6 kao nesto najmanje sto ste uspeli da akusticki sredite.
Da, to je tacno...
Quote:
Ovo je 4.5x3x2.7 tako da smatram da bi trebalo da je ok, ali ajde da pitam, mozda ima neka caka sa dimenzijama?
Ima "caka" sa dimenzijama koja je korisna onima koji zidaju studio od pocetka... tebi je svejedno posto neces rusiti svoju sobu da bi ispostovao "caku". Vise o tome u "ROOM RATIOS", ako tamo nadjes nesto korisno, javi nam da znamo.
Quote:
I drugo, da ne preterujem sa pitanjima, za pocetak, kako bi trebalo postaviti slusanje u ovoj prostoriji. Hvala
Slusanje bi trebalo postaviti, probanjem, merenjem i slusanjem.(tacka)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 26-03-2011 at 07:32 PM.
boggy is offline   Reply With Quote