Quote:
Originally Posted by djzmaj
Hvala na odgovoru. Procitao sam vase tutorijale pre postavljanja teme, i polako citam DIY Vocal Booth & Control Room pa ostale sticky teme. Da se razumemo, ima tu MNOOOGo materijala.
|
Oblast je pozamasna, tretmana i "tretmana" ima jako puno, a malo imaju realnog smisla, zato je sve to preopsirno, jer ima dosta lutanja i pogresno naucenih stvari, te ima i (cesto) besmislenih diskusija i ubedjivanja... zao mi je, ali tako mora biti, ovo je internet zajednica ljudi koji se okupljaju oko tematike koja ih zanima... normalno je da je tako
Quote:
Pogledacu google sketchup cim budem stigao.  Msm da je sada, za pocetak ova slika dovoljna za bilo kakvu diskusiju.
|
Ok
Quote:
Konkretna pitanja. OK.
Prvo sto me zanima, da li je ova soba dovoljnih dimenzija da bi se napravio OK (ne savrsen naravno) response.
|
Iskustvo mi govori da jeste, mada je lakse projektantu kada je soba veca, zato mnogi kazu da nije... s obzirom da si ti projektant, i da je soba tvoja... zabole te...
Quote:
Video sam da ste vi na nekoliko mesta napisali 3.5x3.5x2.6 kao nesto najmanje sto ste uspeli da akusticki sredite.
|
Da, to je tacno...
Quote:
Ovo je 4.5x3x2.7 tako da smatram da bi trebalo da je ok, ali ajde da pitam, mozda ima neka caka sa dimenzijama?
|
Ima "caka" sa dimenzijama koja je korisna onima koji zidaju studio od pocetka... tebi je svejedno posto neces rusiti svoju sobu da bi ispostovao "caku". Vise o tome u "
ROOM RATIOS", ako tamo nadjes nesto korisno, javi nam da znamo.
Quote:
I drugo, da ne preterujem sa pitanjima, za pocetak, kako bi trebalo postaviti slusanje u ovoj prostoriji. Hvala 
|
Slusanje bi trebalo postaviti, probanjem, merenjem i slusanjem.(tacka)
pozdrav
bogi