Thread: Gde je gre?ka
View Single Post
Old 25-03-2011, 01:10 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Gde je gre?ka

Q2, meni već dosadilo da te "poslednji put" upozoravam na ovakve ispade... ko god da je sagovornik, ovako ne može.

@ontopic

Zapravo, svi ste u pravu. Tačno je da se dosta pop muzike radi delimični ili potpuni sample replacement, ako se uopšte i snima živ bubanj. Al to važi samo za određenu namenu, žanr i cilj, dok opet gomila takođe mainstream soundova ipak dolazi od vrhunski snimljenih i produciranih bubnjeva. I tu je i Q2 u pravu, nije skroz jednostavno napraviti augmentation ili replacement, jer se definitivno mora uklapati sa postojećim soundom koji curi odasvuda, i to po svim tim stavkama, faze, štim, overtones i sl. Ja dosta često radim dodavanje, i imam par semplova koji mi dodaju attack na postojeći eventualno neadekvatno izudaran bubanj, ili dodaju sustain na pretegnut sner i neadekvatno izabranu kožu za tu namenu. Al opet se podosta pomučim i prilično bizarnu ekvalizaciju i obradu generalno moram da primenim da bi to profunkcionisalo tako da se "ne vidi". Čak nisam siguran da sam ikad bio zadovoljan kada sam radio potpuni replacement bilo čega, osim kick druma, koji potpuno replacujem na jedno 70% snimaka, jer ga retko ko međ mojim klijentima svira i štimuje kako treba, a neretko donose takođe neadekvatne promere i kože za stil svirke.
Arthur is offline   Reply With Quote