Prvo pokusaj da iscitas sticky teme, bice ti jako korisne, i vreme neces uzalud baciti.
Pare, snagu i vreme mozes uzalud baciti ako ne budes znao sta konkretno treba odnosno ne treba da radis, jer u akustici stvari nisu ocigledne i intuitivne...
Trenutno je daleko dogurao Eomsy u svom "
DIY Vocal booth & Control room?!"
Instant resenja nema, ma koliko ono tebi bilo neophodno.
Postavi konkretna pitanja ako zelis konkretne odgovore.
Recimo... stiropor nije akusticki materijal i nema sta da trazi u akustickom tretmanu, za termo izolaciju ima smisla, i to je kraj...
O laminatu smo pre neki dan pricali... i nisam ga preporucio...
Zavesa nema nikakvu funkciju u studiju osim da pobije visoke koje ne bi trebalo ubijati...
Divljanje bassa je najveci problem u svakoj kontrolnoj sobi koja preferira modernu produkciju u celom cujnom opsegu, i to sam mnogo puta ponovio.
I da... ovde niko nikome nista ne projektuje, na forumu smo dobrovoljno, razmenjujemo iskustva dobrovoljno, mozemo te posavetovati uopsteno ako nemas konkretna pitanja, a na konkretna pitanja mozes dobiti i konkretne odgovore... da bi postavio konkretna pitanja trebas dosta da naucis (vec sam ti rekao gde su sabrana iskustva)
I da... ako sebi zelis nacrtati sta treba da napravis za neko konacno kratko vreme, a da se to da lako modifikovati i dopunjavati, ne preporucujem ti lenjir i olovku nego
google sketchup. Program je besplatan, i verovatno najjednostavniji 3D CAD program koga sam ikada video.
Ako hoces nekoliko panela da stavis u sobu i da se odatle lako mozes odseliti sa svojim "tretmanom" imas nekoliko threadova
Mobilne solucije?
DIY Apsorpcioni paneli
DIY konstrukcija vocal absorbera u slikama ...
itd...
Mnogo je tema obradjeno do sada, i sa velikim trudom i naporom i uz dugo cekanje dolazimo do (novih) tema koje nisu do sada obradjene a interesantne su... ali to je vec sazrevanje svih nas na forumu zajedno i to ima neki svoj tempo.
Srecno!
pozdrav
bogi