Pozdrav..
Zanima me koji su mikrofoni najjeftinij a da opet zadovoljavaju, to jest da mogu proć za album.. Imat ću solidnu sobu, vrhunskog bubnjara koji zna savr?eno na?timat bubanj i naravno vrhunski bubanj na raspolaganju pa sam time rije?io jako bitne stvari..
Od mikrofona imam RODE K2, njega mogu koristit za room mic, i imam na raspolaganju od frenda nekoliko SHURE 57ica i SHURE BETA 91. Da li mi je to dovoljno dobro za kick i tomove i snare, mislim da li mo?e proć?
Mogu od frenda uzet jo? i SHURE PG81 za overe, ali kontam da je to najslabije i to vjerovatno nebi pro?lo ni donju granicu?
?ta bi mi mogli savjetovat da nabavim?
Snimat ću na RME FF800 koji ima 4 mic ulaza i imam GAP73 preamp koji ću koristit ili na snaru ili kicku.. to je 5 kanala zasad.. poku?at ću nategnit na 8 kanala, posudit od nekog neki 2kanalni preamp i iskoristit moj mackie mixer kao jedan kanal na koji bi stavio recimo tom ili room mic...
Uglavnom, snimam svoj album i nemam namjeru platit studio za snimanje bubnja, radije ću za te pare kupit neki mic za bubanj ili premp...
Svaki savjet je dobrodo?ao