Re: VA Synthevi & dilema oko istih
koliko sam skontao ti si klavijaturista Alogije?Nebitno...
Odakle ti uopste ideja da ti treba VA syntovi ili sta vec sto zvuci analogno.
U tvom zanru muzike to nije potrebno uopste VA se koristi vecinom kod ljudi koji sviraju elektronski orjentisane zanrove.Koristi se i za druge svrhe da se kurci na bini i tako...Jedino ako zelis da ubacis primesu elektronskog zvuka onda je to druga stvar ali kontam da ce kvalitet VA syntova ugusiti silne gitare i bubnjevi koji su u vasem slucaju agresivniji i istureniji osim u nekim brake deonicama gde se spusta muzika.Tako da neki kvalitetniji workstationi su sasvim dovoljni sta vise potrebniji u vasem zanru.Danasnji workstationi rade odlicno skoro sve zanrove muzike pa se moze reci da sasvim zadovoljavajuce guraju i simulaciju analognog zvuka.Kod vas se to nebi ni osetilo jer vama netreba masnoca i hedrum analogije.Mislim da je besmisleno bacati pare na VA syntove a jos besmislenije za neke ciste monofone analogije u vasem slucaju.A ionako su VA syntovi ustvari digitalni jer imaju procesor ali sa analognom izmenom pa zato ih nazivaju danas analognim.
A sto se tice moss borda to radi isto ko z1 samo jos bolje mada sve ima svoje prednosti.Jedino sto sa z1 imas fleksibilnije mogucnosti pri editovanju i to je sve zbog filtera i eg uradjenim na potenciometrima.Inace isto sranje drukcije pakovanje.Ali netreba tebi ni moss komplikovano je to bate za editovanje,da negubis vreme na takve stvari danas to ima uradjeno da se useres.
PS:Imam Z1 a imao sam i trinity pro sa moss i znam o cemu ti pricam.
|