Quote:
Originally Posted by Mika Technika
|
Da se ukljucim...
Danas, u free wi-fi zoni,suoceni u strasnom duelu

iPhone4 vs htc desire i Galaxy S.Sva tri u ravnopravnim pocetnim statusima,otvorene google pocetne i kreci...potvrdjujem Mikin post!!!
U prosjeku oba androida su ucitavali brze nego Apple!
Nisam nikada koristio iPhone,jesam htc (desire,hd2,wildfire) Samsung Galaxy i sada imam N900,ali danas smo odradili taj mali test nas cetvorica,(dvojica su ljudi iz Telenora) i to su rezultati.Vrijeme je mjereno na obicnoj maloj Nokiji,na stoperici,i u prosjeku od odprilike deset ucitavanja stranica,uvjek su oba androida bila brza pa makar za djelic sekunde a i jos jedna stvar,brze pustanje videa sa YT.
Lik koji koristi iPhone je tehnicki direktor u Telenoru,covjek govori (priznaje) da je android brzi (internet) ali da je ipak sve u svemu iPhone najbolji fon!Od kvaliteta izrade do os...Meni licno,ali samo meni licno,on ne lezi.
Napominjem i sledece,da imam N900,da mi knjige od nekoliko stotina stranica u pdf otvara besprekorno,plus sto su otvorene jos destak prozora u multitaskingu.Koliko znam,Linux platforme koriste mnogo manje RAM-a nego bilo koji windows,pa je tako i sa telefonima,Linux je sto se tice koriscenja resursa u radnoj memoriji puno prakticniji i stepen iskoriscenja sowtvera je veliki u odnosu na android.Takodje,i brzina ucitavanja stranica je jako zadovoljavajuca,a Skyp,msn,FB su kao na lap-topu,sa sve chatom,znaci nema razlike.Ne znam za druge,ali firefox na N900 Radi odlicno!(Inace ,prvi fon za kog je uradjen firefox)
Ne znam u praksi koliko dobro radi multiboot vise operativnih sistema,vidim po blogovima da su i to ljudi radili,ali da je previse bagovito.Meni Maemo radi potpuno stabilno i zadovoljan sam

Jos uskoro izlazi Dalvik aplikacija,(mozda vec izasla) koja je u stvari emulator i "dopusta" da android aplikacije rade na neandroid platformama i evo kako se najavljuje nezvanicno,rade odlicno!