Re: reciever,kucno kino
Pa kazem,taj Movistar ne zvuci dostojno brenda Wharfedale,po meni je to krs sistem.Jedino sto mozda valja je sub,te male kutijice su bas u pravom smislu reci najobicnije kinesko djubre.Ako zelis da uzivas u surround zvuku a nemas novaca za ozbiljniji sistem svakako mislim da je bolje da ides korak po korak.Ja nisam za varijantu sklapanja sistema od razlicitih zvucnika(ako se tacno ne zna sta se hoce postici) ali za prvu pomoc mora kako mora.Ako vec krenes tim putem unapred se informisi sta bi kasnije uzimao kao ostatak sistema pa gledaj da izaberes frontalne zvucnike iz serije koja ima i svoje zadnje,bocne i centralni zvucnik pa da uparis sistem iste serije zvucnika.Recimo Wherfedale ima cuvenu seriju DIAMOND u kojoj postoji 6 ili sada vec 7 varijanti frontalnih zvucnika,3 velicine centralnog,3-4 varijante za bocne i zadnje,sub...Pa lepo korak po korak ali unapred osmisli sistem koji krenes sklapati.Za pocetak imas najvecu investiciju za risiver i frontalne a kasnije uzimaj ostatak.Secam se da je Wharfedale imao neki set u ponudi bas kao dodatak stereo sistemu,u vidu centalnog zvucnika,zadnjih i sub-a,ne secam se tacno oznake,pretrazi malo po netu.Verovatno tako nesto postoji i kod drugih brendova pa se probaj malo informisati pre nego sto izaberes nesto.Sa wharfedale zvucnicima sam poprilicno upoznat i ako se odlucis za nesto od njih moja preporuka ti je recimo ta cuvena serija Diamond koja je u odnosu cena-kvalitet pun pogodak.Pa sad kako ti budzet dozvoli...
Pozdrav