View Single Post
Old 20-03-2011, 10:28 AM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Pitanje za Fl Studio

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
da ne otvaram posebnu temu za pitanje napisat cu ovdje... Da li mogu kako vise kanala ubaciti u jedan pa da radim neke promjene na cijeloj skupini kanala. Npr imam bubnjeve razdvojene, snare, kick i da to sve sumiram u jedan kanal i obradim. Ima onaj neki route to this track, ali kad to napravim onda mi routea te kanale u zasebni kanal(jedinstveni za sve kanale) i napravim neku promjenu (kompresiram npr) i meni se i dalje cuju oni kanali plus ovaj u kojem su svi sumirani..znaci na one moje kanale jos se i ovaj ukljuci i onda iam sve duplo i onda iz nekog razloga taj sumirani kanal kasni za ostatkom i to sve zvuci katastrofalno. Da li je onda moguce da se posalju pojedinacni kanali na jedan kanal ali da oni drugi ne rade(probo sam mutat druge ali onda ne radi ni sumirani kanal).
pa ako radis routing na jedan (zasto jedan samo??, ali nema veze),kad ih posaljes tamo onda ih USNIMI NA TAJ KANAL. KAsni ti verovatno jer ima neki plug in (kompressors) preko tog sumiranog kanala...
Kad si usnimio sve te na jedan kanal, onda kad uradis mute na one individualne, svirace ti samo taj na koji si prebacio..

Mislim, ovo su osnovne stvari, prvi razred skole za snimanje..i to bi trebao da si savladao do sad.....

Kao i u svemu, LOGICNO RAZMISLJANJE i eliminisanje jedne po jedne stvari MNOGO POMAZE!! SAmo treba malo vremena da se sve prodje...
DaBear is offline   Reply With Quote