View Single Post
Old 19-03-2011, 07:42 PM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Marketing i akustički tretman...

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Ma boli mene što razgovaraju i prave si samopropagandu po forumima kao što sam to i prije napomenuo, to se radi več desetine godina, to je suvremeni e-marketing, ništa novo i dozvoljeno je ALI!

NE pišu se takve samopropagandne reportaže u stručnoj reviji bez da je negdje ispod posebno napomenjeno da je to plačani PR članak odnosno obična reklama prošireno do veličine reportaže.
Tome se kaže zavođenje javnosti i to nije dozvoljeno, barem u EU.
............
Ne znam da li si shvatio sta sam hteo da kazem. Toliko je duboko nerazumevanje problematike da je prica koju si mi poslao da citam u toj "strucnoj reviji" upravo tekst koji 90% potencijalnih potrosaca OCEKUJE da procita... tako da kojim slucajem, ako se iko USUDI da napise ista "moralnije" kritikovace citaoci casopis... zato sto se ne uklapa u iluziju!

Ljudima takva prica treba, to ocekuju i to ce da progutaju.... finansijski im je pristupacnije ... nema veze sto ne radi kako bi mozda ocekivali.... a mozda ni ne ocekuju nista pa im je sve ok sta god dobili.

Nece imati nikakav problem da tebe proglase prevarantom ako im budes istinu govorio... indoktrinacija je vec prevelika po mom misljenju

Ti kao da ne pamtis kako su reagovali na John Sayers forumu kada si im pokazao "nekonvencionalan" plivajuci pod u Mike Vale studiju....

Mene su na gearslutz pojedini "strucnjaci" "upozoravali" da na (gearslutz) forumu ima izuzetnih strucnjaka po pitanju akustike sa gomilom uradjenih profesionalnih studija i da bi trebao da pazim sta pisem... (sto privatno sto javno, pa su posle brisali i izvinjavali se kad su ih realno strucni upozorili da ne lupetaju) i to kad god bi napisao nesto sto im se ne uklapa u sablon koji su (jedva) naucili...

Mozes da kazes "bah... to su forumi..." ali ako bolje pogledas... forumi su danas citaniji od revija i magazina... te bi svi casopisi zajedno dali sta god treba da dobiju samo delic publiciteta koji ima gearslutz... recimo... tako da mozes ocekivati sve samo ne moral... takodje sam siguran da si svestan da Ethan Winera ne bi ni bilo da nije bilo interneta i foruma... opet,... po onome sto cujem od starijih, koji su, na zalost, u vreme kada su samo iz "strucnih" casopisa "ucili" o akustici i elektroakustici, je takodje stanje katastrofalno, da je bolje da nisu nista citali nego samo slusali (svojim) usima...

Tako da... u casopisima svasta moze da pise... a bolje nije bilo ni ranije... bilo to placena reklama ili strucni tekst... svejedno... od loseg audija ne padaju avioni te ne treba ni ocekivati neku preteranu objektivnost jer zbog lupetanja niko nece poginuti, pa samim tim nece niko ni u zatvor... zakoni mozda i postoje u EU ali nisam primetio da se preterano pazi sta se pise... i opet ... nesto sto je po nekom misljenju istinito i "strucno", ne mora biti to po drugom misljenu... a i sam znas koliko su posvadjani svi po pitanju dizajna i koliko slabo merenja prilazu kao "dokaz" da su obavili svoju inzenjersku duznost...

Zanimljivo je da su reakcije na AES rad o MyRoom dizajnu uglavnom fascinacija nasom hrabroscu da objavimo izmerene rezultate... a tek posle dolazi zadovoljstvo citalaca sto su ti rezultati bolji nego sto se moze ocekivati... (takav sled stvari je zabrinjavajuc)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 19-03-2011 at 07:46 PM.
boggy is offline   Reply With Quote