reciever,kucno kino

ugl,uzeo sam si od wharfedale-a movie star 50+ 5.1 sustav(stoji im  valjda na lageru od 2005. pa je cijena bila jako prihvatljiva  1500kn,sni?eno s 3400). S obzirom na marku i cijenu,pretpostavljam da je  ok investicija bila,osim ako se za 1500kn nemo?e dobit ne?  kvalitetnije?! 
 specifikacije zvucnika su: 
 8 Ohma 
 10-100W 
 87db 
 140-14Khz 
 drive unit-100mm 

i subwoofer: 
 250mV for 75W 
 100W 
 106dB 
 45Hz 
 70-179Hz 
 drive unit 200mm 

I  naravno,ja neuk,mislio to je to,samo ukopcam u komp kako je lik rekao i  gotova stvar,eto kucnog kina 5.1 ...samo naravno vidim sad  da je za  pravi ugođaj situacija malo kompliciranija. Jo? ja pitao kad sam  uzimao,znaci ja ukopcam zvucnike na subwoofer i onda njega u komp,i reko  frajer da,to je to,da bi ispalo da mi treba reciever za stra?nje i  centralni zvucnik jer u subwoofer mogu u?tekat samo prednje.  Naravno,mogli su mi to napomenut,al jelte,koglega to tada nije  znao,mislio je da se mo?e sve to u subwoofer :/ 
 Kolko  je otprilike potrebno para za neki 'ok' reciever,nebi sad ba? htio dno  dna,cisto u slucaju kad se jednog dana odlucim nabavljat bolje zvucnike i  vi?e investirat u to,da ih mogu kako spada pogonit s recieverom? ne?to  tipa  Yamaha RX-V467, titan mo?da? 

Pretpostavljam  da bi mi onda neka solidna zvucna,koja ima vi?e ulaza bila potrebna(ova  moja trenutno ima samo 3-slusalice,zvucnici i line input) da mogu preko  recievera to spajat kako spada? 

ispricavam se ako sam fulao podforum? 

Hvala 

|