Quote:
Originally Posted by DaBear
pa obicno i u casopisima pise (na vrhu strane ili sitno pri dnu ) da je ta strana placena kao reklama...nista novo.
Ne znam sto si se toliko uzbunio / potresao??
Pa SVI "na zapadu" reklamiraju sve i svasta....neko ce da se slika sa njihovim proizvodima, koje je za sebe dobio po velikom popustu ili besplatno - i svi srecni !! Sta tu ima lose?
Njegova soba verovatno zvuci OK, covek zna sta radi, sta slusa i ovi paneli sigurno pomazu...
Na kraju dana, svi rade nesto za neke pare...i gledaju kako da ustede neku kintu.
|
... hmmm dosta godina radim kao projekt manager u reklamnim kučama (bio sam i vi?e godina novinar) i ?kole sam zavr?io iz tih sfera, pa barem znam kako se bi po pravilima moralo pona?ati u ogla?ivanju.
U takvim revijama pada moralitet iz godine u godinu, stručnosti i odgovornosti kratkomalo vi?e nema. Napi?e se sve ?to sam ogla?ivač hoče, nema nimalo objektivnog pristupa, te se tako zavaja javnost.
Ako otvorite prvi link kojeg sam dao, to je "stručna" on-line e-revija i ni?ta ne pi?e da je to PR članak, a to bi moralo po zakonima. Čak ima navedenog i autora koji je urednik sestarske revije.
Taj članak je predstavljen kao reporta?a oko novog studija jednog "poznatog" mastering in?enjera.
(Drugi link sam na?ao jer Bogggy-ju nije otvaralo prvi, pa i kod drugog koliko razumem onaj natpis ne znači to ?to bi moralo, i jo? uvijek je naveden autor članka.)
Naime kod PR obave?tenja je objavljeni autor sam ogla?ivač+ispod mora nu?no striktno pisati da je plačana objava sa strane te i te firme.
To je dobar uzor prikritog ogla?ivanja, zavajajuče reporta?e i to je sve.
+ toga da Ethan Winer taj princip (svakako ne samo on! nego vi?e firmi) na stotinama forumima propagira več 15 godina i nije ni?ta novo ali ni to nije neki problem nego to ?to sam gore napisao, to samo upučuje na neprofesionalnost publikacije.
+ toga da taj Lucey
http://www.gearslutz.com/board/members/lucey/ sa preko 12.000 postovima samo na GS-ju manje vi?e slu?i sa propagandom različiti nove jo? nepoznate "IN" opreme, non-stop stvara pod krinkom svoje stručnosti Hype produkte ... i to upučuje na shrvani kredibilitet...
... pa je na kraju to svakako veoma neozbiljno, nestručno, neodgovorno, nemoralno, ali samo za poznavatelje koji ionako znajo ?to i kako i to znaju da uzmu u zakup, ali za brojne mlade nedovoljno poučene, zelene, im to predstavlja kao "must have" i da tako mora biti. I oni su njihova ciljna grupa. E takav kaubojski pristup mi se ne dopada.