Quote:
Originally Posted by NLP
Pročitajte te prosudite sami:
http://www.nxtbook.com/nxtbooks/newb.../index.php#/38
... taj "Lucey" je uglavnom "kriv" da je uspio Barefoot te i sad iznenada "bolji" Sonics-i...
Svašta sam doživio ali opet se na novo čudim...
Znam da taj "štos" nije bio badava te je Ethana dosta koštao (te da se mu isplati) ali kako da kao ozbiljan mastering inženjer da se tako eksploatira?!
(kao reklame za zubne paste te ozbiljni zubari... baš sve je u marketingu dandanas  )
Nema uopšte veze koliko "išta uopšte radi", nego kakav je EPP   
|
Po nekom mom iskustvu, mastering studiji mogu biti najsarolikiji po pitanju akustickog tretmana, i to mnogo zavisi od samog mastering inzenjera. Realno bi trebalo mastering raditi na vrhunskim hifi zvucnicima u "obicnoj" sobi.... e sad, posto to nije lako ostvarivo, najcesce se pristupa nekakvom akustickom tretmanu koji NE gadja uvek najvece probleme u sobi a to je bass response... pa ostalo po redu.
Drugi problem je sto vise nikome muzicka produkcija nije siguran biznis te pokusavaju Real Traps igrackama da sebi osiguraju mobilnost (selidbe), narusavajuci kvalitet tretmana... s obzirom da je to poslovna odluka, a ne korisnicka... nemam problem sa tim, svako ko profesionalno radi, odnosno zivi od tog rada, mora imati mogucnost da se snadje, i ako to ne utice na sposobnost da ostvari dovoljne prihode, ja ponajmanje imam problem sa tim.
Treca stvar, RealTraps igracke se mogu prodavati na Ebay, kao obicne sprave... dok elementi fiksnog akustickog tretmana (koji inace moze dati neuporedivo bolje rezultate) slabo ce ko da kupi na Ebay... posto su prakticno "nekretnina" a ako se razmontira, samo bi mozda originalni dizajner mogao da iskoristi ugradjene elemente i slozi na novoj lokaciji, znaci, investitor nije potpuno samostalan....
pozdrav
bogi