Thread: Sweet spot
View Single Post
Old 13-03-2011, 05:04 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Sweet spot

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Tako je,nego izgleda ne znas podatak da crvena lampa pocinje da sija na za to standardizovanom mestu a to je na 0.775v ako se ne varam.
0dbU = 0.775v. Na 0dbU se obicno pali crvena lampa na spravama. Spl Pro Mike konkretno je odatle imao jos 26 dbU headroom-a do take odsecanja. Znaci vec preko 26 dbU on pocinje da distorzira, odseca, klipuje sta god.
Napisao sam malopre specifikacije Lynx aurore.

Max input level joj je +20dbU, na +20dbU joj se pali lampa. Samo sto taj njen vrh skale preveden u digitalni svet je 0dbFS. Konvertori nisu dizajnirani da saturiraju :S Mada ima ih i takvih, CRANE SONG neki zaboravio sam oznaku.Mislim sad pricam stvari koje znas (i sve vreme pricam stvari koje znas), ali saturiras front end-om, spravom kojom snimas, konvertor samo treba da sto vernije prenese u digitaliju :S
Znaci konvertori isto imaju headroom, ako gledas dBu vrednosti, ali kako se meni cini ne mere u dbu vec u dbfs, gde nakon 0dbfs vise nema headroom-a...Ali ti je -20dbFS isto sto i crvena lampa u analogiji, sa jos nizim pragom shuma od analogije...

Last edited by Jan; 13-03-2011 at 05:08 PM.
Jan is offline   Reply With Quote