View Single Post
Old 08-03-2011, 01:14 PM   #1
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Kontakt 4 CPU problemi...

Nije FW Chip, probao VIA i definitivno SAMO Kontakt zeza, drugar ima istu kao moju konfiguraciju, samo je kod njega HD3, Kontakt 4 i tamo pravi problem.

Pokusavao sam svasta sa Reaper-om, to je odlicna ideja, u njemu sve radi veoma stabilno, ali kad ga preko Rewire povezem sa PT, moram da snimam MIDI u Reaper-u sto mi se ne dopada.
Ako koristim Reaper kao VI Rack, moram na svakom Instrument kanalu ukljuciti Arm Record i u tom slucaju cak i pored samo 20% CPU Usage cuje se strasno krckanje, koje nestaje kad se Arm Record iskljuci.
Izgleda ne postoji nacin da se slusaju MIDI informacije ako nisu Arm-ovane trake, bezveze...

Dok se snima samo u Reaper-u, sve je savrseno, ako ikada odlucim da se manem PT, prelazim na Reaper, veoma, veoma ozbiljan pristup kako tematici, tako i problematici.
Jedino mi se ne svidja gomila opcija, kao i u Logic-u, Pro Tools je vrlo jednostavan, nema kilometarskog podesavanja, nego sedi i radi.

Jos nesto, prica je da je Reaper CPU Efficient, ali isti instrumenti u PT rade gotovo identicno, pogotovo AVID AIR koji su savrseno optimizovani, ali eto JEDINO Kontakt ima ovaj problem.

Probao sam sve i sa 0404 PCI, skoro pa su identicni rezultati. Za koji procenat je brza nego FW 002r, ali je to neznantno, dakle nije do FW Chip-a.

Resenje ce verovatno biti da iskljucim Performance meter i ne gledam ga, ima malo i do toga...

@branoy

Jeste, President je ispao veoma dobro.
Sto se tice ostalog, dosta sam se trudio, jos uvek se patim sa tezgaroskim percepcijama kad je zvuk u pitanju, ali cinjenica da ovo zvuci dobro svugde i na svemu stavlja im pampur u usta...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote