View Single Post
Old 06-03-2011, 09:09 AM   #24
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Kontakt 4 CPU problemi...

@psionic
Probao sam sve vrzije Pro Tools 8, osim nekih internih sitnica u samom programu koje su resene, ili su se pojavle u novijim verzijama, sve radi normalno i identicno vezano za 3rd party pluginove.

Vidis, ja nisam imao nikakvih problema sa Waves 7 za Windows, sve radi normalno, ali sad se setih da sam kumu instalirao ceo sistem i kod njega su Waves 7 pravili problem tako sto si mogao da izvuces koliko god zelis pluginova ako su svi razliciti, cim pokusas jedan isti dva puta u sesiji, on prijavi problem, vidis mozda je do drajvera.

Ipak, vrlo je verovatno da je tako nesto, drajver za grafiku, ili neki drugi proces, samo moram da pronadjem sta je to sto se desava i u Windows i u OS X.

Imam EMU 0404, cini mi se da se tako zove, stavicu nju pa cu probati.
Inace, ove PCI kartice rade neverovatno stabilno, moj Digi 002 jeste stabilan i nudi malu latenciju, ali PCI je ipak nesto drugo.
Mozda mogu da koristim obe kartice i fizicki ih povezem, tako sto cu iskorititi dva ulaza na 002 da slusam EMU preko njih, ali onda se javljaju dva problema, prvi je latencija od par milisekundi, a drugi je taj sto nema drajvera za EMU za OS X.

@DaBear
Naravno, odlicna ideja. Nisam probao sa Reaper-om, ali imam Plogue Bidule i veoma zanimljivo je da se i unutar njega dogadja isto sa Kontaktom, plus zauzece CPU mi je kod svih programa identicno, ne vidim nikakvu razliku izmedju AU, RTAS i VST, kao ni wrapovanih VST u RTAS.
Kad sam vezao Bidule na Pro Tools, u njemu izvukao Kontakt, pogledao CPU metar na PT, identicno kao da je u njemu Kontakt.

Ipak, pokusacu i ovo sa Reaper-om, ne znam da li moze na Windows-u ista ta opcija.
Testiracu kasnije pa javljam sta se desava...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote