Quote:
Originally Posted by kravadinka
Pa vidi ovako, ajmo iz pocetka...
Kad je rec o drajverima, ne radi se o slepom verovanju, nego je kod Pro Tools stvar vrlo jednostavna, ne mozes instalirati drajver koji je drugacije verzije od softvera koji koristis, tako da je kod mene 8.0.4 CS2 software, pa i drajver, sto znaci poslednji update za PT8.
Zapravo drajver se instalira tako sto instaliras Pro Tools, ne postoji opcija da pogresis, uostalom ako se i desi bude ti jasno cim pokusas da podignes program, istog trenutka prijavi gresku.
|
Ma ne mislim da si ti pogresio u instalaciji, nego mozda jednostavno, njihov trenutni drajver, trenutno aktuelna verzija, pravi neki zajeb sa Kontaktom... Mozda, mozda i ne, sve ostalo - kazes - radi...
Nekad neki plagin - kao poslednji Waves - koristi grafiku na neki debilski nacin, pa dok svi ostali plaginovi rade najnormalnije, za njega se moraju instalirati najnoviji drajveri za grafiku ! Zato sam pomislio da nije na primer i Kontakt upotrebio neki nestandardni mod, koji - eto bas u tvom slucaju izaziva problem... Ili opet, mozda salje neki nestandardan zahtev ASIO baferu, koji opet u tvom slucaju reaguje bagovanjem procesora, jer drajver koji je trenutno aktuelan nije adresirao takve nestandardne zahteve...
Naravno samo pretpostavljam sta bi moglo biti, jer evo probah kod sebe i kako sam ti vec rekao - radi normalno... Opet, u mom slucaju radi, jer mozda nisam pogodjen nekim problemom koji Kontakt pravi sa odredjenim interfejsima, drajverima za grafiku, diskovima, kucistima
Quote:
Jedno pitanje... Komplete 7, sta je zapravo? Je li to banka od 73 GB plus instalacija AIR 4.1.1, ili je u pitanju nesto druacije?
Znam da sadrzi Kontakt 4 banku od oko 43 GB, plus neke druge NI banke i Scarbee izmedju ostalog...
Ne verujem da je do toga, ali eto da izbacim i tu mogucnost...
|
Komplete je NI bundle u kome su svi NI plaginovi, staje na 5-6 DVDja od po 8GB i ima i nekoliko banki, dakle Battery, Kontakt, Absynth, Guitar Rig... Factory banke za Battery i za Kontakt... Kao sto mu ime kaze - Native Instruments Komplete

Isto je kao da instaliras i posebne varijante, samo sto ovaj dolazi u paketu...
Quote:
Pokusacu da podignem Cubase sa integrisanom karticom, pa da vidim je li nesto do FW protokola, ili cega slicnog.
Takodje, pokusacu na neki drugi disk da premestim neku banku da vidim je li do toga...
Negde sam procitao da Scripts u Kontakt 4 prave ove probleme, ali u Logic sve radi dobro, pa sumnjam da je to.
Verujem da je neka optimizacija izmedju host aplikacije i plugina, kao i manipulacija procesorima...
|
Odlicne ideje, samo sa integrisanom neces moci da stavis mali bafer. Mozda nije lose da ako od nekog mozes da pozajmis samo neku zvucnu karticu u USB formi ili mozda neki Sound Blaster Audigy - on ima ASIO i radi i na 2ms. I uradi taj batch resave, ako vec nisi. Za svaki slucaj.
E, da, koristio sam banku - Best Service Ethno World 4, probavao i par artikulacija... Dakle skripte.