Pro Member
|
Re: Kontakt 4 CPU problemi...
Pa vidi ovako, ajmo iz pocetka...
Kad je rec o drajverima, ne radi se o slepom verovanju, nego je kod Pro Tools stvar vrlo jednostavna, ne mozes instalirati drajver koji je drugacije verzije od softvera koji koristis, tako da je kod mene 8.0.4 CS2 software, pa i drajver, sto znaci poslednji update za PT8.
Zapravo drajver se instalira tako sto instaliras Pro Tools, ne postoji opcija da pogresis, uostalom ako se i desi bude ti jasno cim pokusas da podignes program, istog trenutka prijavi gresku.
Sto se tice OS X, postoji mogucnost naravno, ali zato uvek imam Windows instaliran i potpuno optimizovan, tako da sam se sada prebacio na njega zbog testiranja, tamo mi je sedmica x64, Cubase 5.1.2 i Kontakt 4.1.1 Air Working i stvar je identicna kao na Mac.
Vezano za grafiku, unutra je GForce 7600 GT, grafika koja je isla u Mac Pro, sto znaci da je kompatibilna, kao i na Windows naravno, drajver je poslednji.
Firewire kontroler je NEC, nije bas da je odobren zvanicno od strane AVID kao texas Instruments, ali radi skoro pa besprekorno, iako ne znam da li su povremene greske prilikom overload-a vezane za kontroler, ili za nesto drugo, ali ako cemo po logici stvari, kartica radi, ili ne radi, tako da verujem da i ovaj NEC radi dobro.
Druga stvar koja je nelogicna, ako je drajver, kontroler, ili grafika, trebalo bi da ne radi dobro i u Logic, gde zapravo jedino i radi kako valja, tamo se ponasa kao i svaki drugi instrument, ne stvara spajkove i ne opterecuje procesor bilo kako osim ocekivanog.
Vec sam pomenuo, postoji resenje za Logic, gde se selektuje neka druga MIDI ili Instrument traka prilikom playback-a i onda Kontakt radi dobro, ako se selektuje ta koja svira Kontakt 4, onda se desavaju isti ovi problemi, to pise na NI forumu i to sam proverio, tako radi i kod mene.
Jedno pitanje... Komplete 7, sta je zapravo? Je li to banka od 73 GB plus instalacija AIR 4.1.1, ili je u pitanju nesto druacije?
Znam da sadrzi Kontakt 4 banku od oko 43 GB, plus neke druge NI banke i Scarbee izmedju ostalog...
Ne verujem da je do toga, ali eto da izbacim i tu mogucnost...
Pokusacu da podignem Cubase sa integrisanom karticom, pa da vidim je li nesto do FW protokola, ili cega slicnog.
Takodje, pokusacu na neki drugi disk da premestim neku banku da vidim je li do toga...
Negde sam procitao da Scripts u Kontakt 4 prave ove probleme, ali u Logic sve radi dobro, pa sumnjam da je to.
Verujem da je neka optimizacija izmedju host aplikacije i plugina, kao i manipulacija procesorima...
|