View Single Post
Old 05-03-2011, 02:33 PM   #60
Granata
Member

Default Re: NARODE PROBUDI SE obracanje Nikole Aleksica

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Ovo je njihov sajt http://ekopokret.org.rs/
tu ima i papira i dokumenata mozete pogledati.
Na sajtu postoje samo njihova obaveshtenja, molbe i peticije.
Nema ni jedne reference. Ni o codexu, ni o tome da li zaista postoje shtetne posledice od takve hrane, ni ugovori ni zakoni...

Kolko sam sam uspeo da vidim na sajtu codex alimentarijusa, tuv, i naccp system (nisam stigo da pregledam sve) ne pominju nigde obavezu genetskih modifikacija, i korishcenja hormona, antibiotika, aditiva ni pesticida. Samo ogranichenja u vidu maksimalnih doza ovih poslednjih.

Kolko sam obaveshten, (nisam josh proverio) codex nije nigde (ili bar u vecini zapadnih zemalja) ozakonjen, i genetski modifikovana hrana je zabranjena.

Ako postoje dokazi da neko protivzakonito koristi gm seme ili zabranjene pesticide isl. (shto je chesta pojava kod neobrazovanih seljaka ili onih koji bi da ushtede pare i dodju do veceg profita), trebalo bi podici optuznicu.

Ako je pak drzava toliko korumpirana da se proces ne moze pokrenuti, onda ne vrede ni peticije ni smena vlasti ni nishta, vec izbegavaj te proizvode i obrazuj i druge.

Ali ocrnjivati nekog proizvodjacha i shiriti paniku bez ikakve provere i dokaza je takodje neki vid zlochina.
Granata is offline