View Single Post
Old 03-03-2011, 06:41 AM   #4
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Thumbs down Re: Pitanja za Mr. DaBear

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa jel vi stvarno mislite da neki crnac koji sedi u svojoj sobici sa smesnom opremom i radi dub step koji kida po klubovia razmislja uopste ovako i o ovome???
NARAVNO DA NE !!!!
Nemate pojma u kojim uslovima ljudi rade bas tu muziku koja kida po klubovima...to su rupe od studija ili spavacih soba, sa minimalnom tehnikom (uglavnom) i ne retko PA zvucnicima umesto nekih Adama ili Dynaudija...ali oni sve to rade po sluhu, po osecaju i po tome koliko ih taj bas udara u grudi kad opanje te zvucnike za razglas!!!!
Dobre su farbe, izoblicavaju jer je losa oprema ili sta vec, ali to mu daje tu snagu i farbe,,,dobar je groove, ima necega....ali nema price u prazno!!

Upravo...DubStep ljudi rade na uvo, sa krs opremom, sto daje i smek celom pravcu...totalna underground muzika sa minimum zarade.

Quote:
Originally Posted by Granata View Post
E vidish (nemoj da se nadjesh uvredjenim), u tome je problem kad neko ko se ne bavi dugo ovim i negde prochita tj vidi takvu sliku i misli da u praksi to tako jednostavno funkcionishe, medjutim to su samo neke smernice tipa gde koji instrument najcheshce lezi ili kako koja frekvencija zvuchi.
Sviram klavir od 6. godine (sa sve muzickom osnovnom i srednjom skolom, takmicenjima), softverski sam poceo da radim '98. pojavom Propellerhead - ovog Rebirth-a koji mi je privukao paznju, tako da bas dajem akcenat da ovo pravilo ne vazi za DUBSTEP...za druge pravce se mora paziti. Samo kazem da ima izuzetaka, zavisi koja se muzika radi.

Ovu sliku sto sam nasao i okacio nam je pokazao i profesor predmeta "Dizajn Zvuka", Dragan Drincic.

Ja za DubStep upravo krsim to pravilo (i jos par ljudi koji rade taj pravac daleko ozbiljnije od mene) koje ti istices.
Jako, jako puno se oslanjam na uvo, a mnogo manje na pravila sta kako, jednostavno ne radim po kalupu i definicijama.
Nevermine, kao sto rekoh zdrava rasprava ima samo prednosti.

Pozz

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote