02-03-2011, 09:27 PM
|
|
Pro Member
|
Re: DIY Vocal booth & Control room?!
Quote:
Originally Posted by boggy
Mislim da seckanje tih cevi nece biti preveliki trosak,
Sada su ti rupe duboke 19mm(iv.)+50mm(k.v.)
|
Ispravak 16mm (iverica)
Quote:
Originally Posted by boggy
jer nismo sasvim sigurni gde ce da odluta peta rupa.
|
To će? da vidi? na samom mjerenju dolje  ...
Prvo, naravno da sam se zjbo i da nemam desetku cijev doma ve ć 11-icu . Reko, ajd to i neće biti toliki problem, samo trebam pro?iriti rupe, pa sam tak i napravio. Ovo su mjerenja (znači i dalje govorimo o kutiji 88,7 litara) sa četiri pro?irene rupe(plavo) u odnosu na 4 cenerice rupe(rozo) ... ima neke razlike.
Izbu?io ja petu rupu (ovaj put 11 cm), pa dobio ovo (zeleno)...

Izrezao ja 5 komada cijevi od 15 cm (jer sam brijo da ipak zna? o čemu priča? , pa nisam i?ao na 20 cm) i tutnuo u rupe do kraja i dobio plavu liniju, a kada sam ih izvukao sve za 4,5 cm dobio rozo. No interesantno mi je to ?to sam "rozi" rezultat dobio tek kada sam mic gurnuo u samu cijev (po sredini) do neke razine ruba same ploče koje sam bu?io (znači nekih 4,5 cm unutra), jer kada sam stavio mic na početak te cijevi koje sam izvukao za 4,5 cm rezultat je bio isto PLAVo,pa mi nije bilo jasno čemu onda izvlačiti cijevi kada je rezultat isti, tako da mi se ovo činilo logično (valjda, jer kao snimam na rubu "buduće" rupe koja će ostati kada "skratim" cijev koja viri van)?!

E sada opet ono pitanjce. Zar ne bih trebao gledati peak koji dobijem na mjerenju (recimo od bu?enja 4-te do 5-te rupe ... pomak je svega 5 Hz-a na cca. 70 do 75 Hz-a)? Ako je tako, zar ne bih trebao bu?iti rupe sve dok ne dođem do mojih ?eljenih 90-100 Hz-a, po?to umetanje cijevi spu?taju rezoniranje same kutije? Molim VAs, objasnite mi kako da čitam mjerenje koje sam dobio ??? Ovako samo ispada da ja samo radim, a vi ka?ete to je dobro, ovo nije .... Pomognite mi da SHVATIM kaj gledam ...
P.S. Koliko bi mogao da dobim od samoga točno tjuniranog membranskog absorbera (mislim u Db-ima)?
|
|
|