Quote:
Originally Posted by danya
Ja sam potpuno OFF topic, ali mozda mozete da mi pomognete. Imam problem sa vibracijama u zgradi (komsije odozgo mi skacu po glavi i nema nade da ce se smiriti). Ne pravim studio, ne sviram i slicno, dakle ne zelim njih da zastitim od sebe, nego sebe od njih. Parket u njihovom stanu je direktno na betonu (nema plivajuceg poda i nema nikakve zvucne izolacije). Elem, da skratim pricu, moj pod se trese od njihovog skakanja. Postoji vec spusteni plafon (prava visina mog plafona je 3 m, a sa tim spustenim plafonom od knauf ploca je 2.65 i izmedju su samo metalni nosaci na kojima vise te ploce) i zanima me da li imate slucajno predlog sta bih mogla da stavim u taj prostor i cime eventualno da oblozim zidove (od suplje opeke), jer mi ceo stan i inace jako odzvanja, a da malo ublazim tu buku.
Uopste se ne razumem u ovu problematiku, tako da se izvinjavam ako neke stvari nisam nazvala pravim imenom. Ako sam dobro razumela OFF-a, meni zapravo vibracije dolaze kroz zidove, ne kroz plafon, i prenose se i na moj pod.
Ima li neko neku ideju?
Hvala unapred.
|
Napuni spusteni plafon azmafonom ili kamenom vunom gustine 60kg/m3 do polovine postojeceg prostora prema plafonu (oko 20cm)... to je najlakse sto mozes sebi priustiti... vibracije koje prodju sa strane neces lako smiriti
Mozda samo..... elasticne nosace za spusteni plafon nisam nalazio na nasem trzistu, ako ih nadjes, zameni postojece cvrste nosace elasticnim (imaju oprugu ili gumeni amortizer koji je elastican na istezanje)... i elasticnom vezom prikaci spusteni plafon na pravi plafon, pri tom ne sme spusteni plafon da dodiruje zidove cvrstom vezom... to zahteva proracun i tezine i opterecenja doticnih opruga/amortizera, mozda dodavanje jos kog drzaca.... da bi sve radilo kako treba... ali prvo treba naci elasticne drzace
Ono sa kamenom vunom na pocetku radi vecinu posla sasvim pristojno.... ovo drugo sa elasticnim drzacima je za "skakaknje"
to je sve sto mogu da pomognem na brzinu
Nemoj robijati zbog budala, ziva bila i dobrodosla na Rumski forum!
pozdrav
bogi