View Single Post
Old 01-03-2011, 11:49 PM   #1
danya
Junior Member

Default Pomoc u vezi sa zvucnom izolacijom

Ja sam potpuno OFF topic, ali mozda mozete da mi pomognete. Imam problem sa vibracijama u zgradi (komsije odozgo mi skacu po glavi i nema nade da ce se smiriti). Ne pravim studio, ne sviram i slicno, dakle ne zelim njih da zastitim od sebe, nego sebe od njih. Parket u njihovom stanu je direktno na betonu (nema plivajuceg poda i nema nikakve zvucne izolacije). Elem, da skratim pricu, moj pod se trese od njihovog skakanja. Postoji vec spusteni plafon (prava visina mog plafona je 3 m, a sa tim spustenim plafonom od knauf ploca je 2.65 i izmedju su samo metalni nosaci na kojima vise te ploce) i zanima me da li imate slucajno predlog sta bih mogla da stavim u taj prostor i cime eventualno da oblozim zidove (od suplje opeke), jer mi ceo stan i inace jako odzvanja, a da malo ublazim tu buku.
Uopste se ne razumem u ovu problematiku, tako da se izvinjavam ako neke stvari nisam nazvala pravim imenom. Ako sam dobro razumela OFF-a, meni zapravo vibracije dolaze kroz zidove, ne kroz plafon, i prenose se i na moj pod.
Ima li neko neku ideju?
Hvala unapred.
danya is offline   Reply With Quote