Re: Pitanja za Mr. DaBear
e bas si navalio....
bas to - kako da podvuces sub ispod kika i nije lako da se objasni,
JER ZAVISI OD PUNO FAKTORA!
kik moze da se namesti sam za sebe jako brzo..ali mnogo drugih faktra utice na to kako ce da izdaje.
Zato sam ti rekao da nije lako.
Mix je INTERAKCIJA instrumenata i njihovih boja (koje mogu da pojedu puno frekvenciskog spektra) i kompresije koja "gura" instrumente.
Kad se miksa pod jacom "pod kompresijom" (ja volim tako da radim) cim pomeris jedan instrument gore dole, SVE se menja, cela slika, itd..
kako da znam u kom softweru radis, kako si grupisao sve, i najvaznije na cemu slusas?
Da bi dobro odradio te fore tipa kik / sub bass itd..trebaju ti jako dobri monitori i prostorija koje poznajes (a to se stice dugogodisnjom upotrebom).
U protivnom - NEMAS UOPSTE SLIKU STA RADIS.
Zato sam rekao da je jos uvek rano za to....
Pustis kik sa subom, cim dodas bas, odmah je sve drugacije...sta ces onda da uradis? Za to opet treba neki savet itd..
Pokusavam da objasnim i tebi i svim ostalim koji zele da se bave muzikom da ne posoji jedan brzi savet da se rese problemi.
I jos pogotovu sto nisi rekao u kom domenu se bavis muzikom.
Da li komponujes / produciras, da li te zanima samo proces miksanja / snimateljski deo ili hoces da postanes vest u programiranji i layerovanju zvukova....
mislim da sam ovde pokrio sva pitanja? e?
|