View Single Post
Old 01-03-2011, 10:54 AM   #70
gregor z
Moderator

Default Re: Pitanja za Mr. DaBear

O.K., evo pročitao sve...po mom mi?ljenju je debata interesantna, ali se vodi na nivoju , koji nije o.k. za ovaj forum.

AJOE: za početak...neču te banovati, iako bi to mnogi več davno uradili jer jednostavno mislim , da to neče ni?ta promjeniti i nisam sklon banovanju.
Postavio si pitanja , koja su smislena i istina je da nisi dobio "direktni" odgovor - jer on po meni ni ne postoji. Svako če ti drugčije odgovoriti - a ?ta če? upotrijebiti mora? sam odlučiti. A informacija na internetu i na ovom forumu več ima ogromno.

Predla?em ti da jo? jedanput pročita? cijeli thread ili malo potra?i po forumu več postojoče teme, pa če? vidjeti , da je večina ljudi tu spremna pomoči bilo kome na veoma ?irokom području audia.

Mislim , da tvoj nivo komunikacije i vrijedanje članova foruma nije bio sa ničim izazvat i da za tvoj negativizam prema DaBearu i ostalima , ne mogu pronači razloga u njegovim postovima - ili u postovima drugih članova foruma. Ljudi jednostavno iznose svoja mi?ljenja, i imajo pravo na to.

Kakvu če? si "reputaciju" ili "trademark" napraviti na ovom forumu je tvoja stvar - zasad je moj utisak veoma lo? - ali od sad na dalje neču tolerirati nikakvo "psovanje" ili vrijedanje. A mo?emo civilizirano debatirati dalje.

Ja se u potpunosti sla?em sa DaBearom, koji je samo izneo problem u dana?noj produkciji glasbe, gde bi svi htjeli imati instant rezultate i ready made "pjesme" - i radili bi produkcije ?to br?e moguče, sa ?to manje truda, na osnovi savjeta nekog ko "zna".
To jednostavno ne funkcionira i ja isto mislim , da treba? raditi na produkciji 5-10 godina , da bi postigao neke rezultate , koji bi bili na nivoju radova , koji se "prodaju". Ja ču ti napisati veoma precizan odgovor na tvoje pitanje - a to jo? uvijek ne garantira da če? postiči neki rezultat - mo?da če ti biti stvari jo? manje jasne.

Ako hoče? neki konkretan savet, ima tu ljudi koji ti mogu i hoče pomoči, samo kako te opozorio Everlast, konkretiziraj ?ta tačno hoće? saznati.
Eventuelno postaj neki mp3 svog rada, pa da imamo neku ideju o čemu se radi. Nije mi ni jasno , za?to si stavio originalni post u mastering sekciju - jer ne vidim nikakve veze izmedju pitanja i masteringa.

Niko od profesionalaca nema vremena teoretizirati o nečemu fiktivnom - ne postoje neki "univerzalni" savjeti ili formule za pode?avanje sprava.

Toliko od mene, a odgovor na tvoje originalno pitanje ču napisati jo? danas.

Pozdrav,

Gregor

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote