View Single Post
Old 01-03-2011, 12:13 AM   #59
ajoe
Junior Member

Default Re: Pitanja za Mr. DaBear

U pravi si Awacs, nisam inace takav,samo sam bas pop***** sinoc.
Koji crni pesimizam, Mika kida!! Bas sam na pocetku mog pregleda ovog foruma preslusavao njegove pesme i odlicne su, cudno odlicne, ne mogu da definisem.

E pa ne moze, ja prosao kroz sve ovo a Filip ne mora, ne moze tako

Prihvatam oba poziva oberucke.
Nije sve u zanru, recimo da sam jedno vreme pokusavao da utvrdim znacaj panorame u produkciji i uporedjivao modernu muziku sa klasicnom. Kim Laoije (muzicar iz Australije, njegove clanke preporucio je Laidback Luke licno) kaze da panning nije bitan uoste i da se oko njega ne treba toliko brinuti, jednostavno nesto levo nesto desno, kick i bas u sredini i to je to. A jos pre godinu dana sam zakljucio da je nekada panorama bila sve, odnosno pozicioniranje instrumenata u prostoru u simfonijskom orkestru. To sam isto hteo da pitam, da li trositi vreme na nesto ako to stvarno nije bitno.

Isto sam hteo da pitam i ako neko zna kako da konvertujem pointere u Object Pascalu-poceo sam i projekat da napravim Peak Controller iz FL Studija plug za Live. Generalno je prosto-uzmes audio signal, uporedis sa gornjom granicom i kao autput saljes odredjeni signal u zavisnosti od jacine ulaznog. Tu mi treba pomoc i nekog iskusnijeg vuka za to kako se signal ponasa u odredjenim situacijama, jer on verovatno mora da se obradi pre ulaska u plug, pa sad da li uzeti nesto kao formant filter ili single notch pass...

Toliko toga sam hteo da pitam, ali posto sam uglavnom bio skoncentrisan na svadju sa drugima, tek se sad prisecam
Ovo drugo npr ne umem ni da pitam na engleskom

Sad naravno opet neko moze da doda-sta ce ti neki takav plugin, ima na stotine besplatnih, ko ce da kupi tvoj, cimas se bez ikakve potrebe...
Ja takav nisam nasao, a i da jesam, i dalje bi mi bilo zanimljivo da pravim svoj. Kao sto je Steve Duda napravio onaj, za neke, cuveni Cthulhu.dll plug, koji (koliko sam ja razumeo) uzima odredjeni audio materijal i baca ga po raznim random notama u hormoniji. Meni je i to bilo zanimljivo, sto da ne.

Last edited by ajoe; 01-03-2011 at 12:21 AM.
ajoe is offline   Reply With Quote