View Single Post
Old 28-02-2011, 03:58 PM   #35
ajoe
Junior Member

Default Re: Pitanja za Mr. DaBear

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa nema tu kako je najlakse, svaka pesma je prica za sebe, cujes, procenis, uradis.

Mislim da i dalje pogresno shvatas Da Bear-a... Na tvoj prvi post na forumu lepo ti je odgovorio kako treba. Nema potrebe da budes ljut. Ako ti se ne svidja njegov odgovor, pitaj te ljude koji si naveo.
Citajuci na GS-u po meni najbolje gostovanje, gostovanje Bruce Swedian-a, iznenadio sam se kako je odgovarao na neka "pocetnicka" pitanja.
Tipa neko ga je pitao (posto Bruce forsira pricu da treba sto manje koristiti kompresora u miksanju):
"How do I acomplish -11, -10 RMS today to my recordings with no compression at all"
Bruce-ov odgovor je bio:
"What is this bullshit about?"

Ili tako nesto... Ne poredim Da Bear-a i Swedian-a, ali mislim da ti je Da Bear dao vrlo detaljan i ljubazan odgovor na pitanje koje si mu uputio i ti si se vec nasao uvredjenim kad ti je rekao da oseca sindrom nestrpljivosti.

Mislim, pustis stvar i pitas Da Bear-a kako je neko na toj stvari postigo neki zvuk, pa nije je DA Bear pravio tu stvar, pitaj tog ko je napravio i vidi da li ce ti se svideti njegov odgovor.
To bi isto bilo kao kad bih ja pustio Who Wants To Live Forever od Queen-a na forum i pitao "Kako je Fredy Mercury odpevao ovo? Ja bih zeleo tako isto", jednostavno, vezbao je decenijama da peva i odpevao ga :S
Ja ne znam nista o pevanju i tehnikama pevanja, ali mogu da naucim sve o pevanju, pa opet necu pevati ko Fredy ne budem li vezbao. Simple as that, znas dosta o tehnikama, barem ono sto pises, uzmi vrti dok ne izvrtis zvuk koji zelis :S Nema lakseg puta! Ne postoji magicna tehnika ili nesto sto radi svuda. Sta vise mislim da kad bi video mix sessions nekih poznatih pesama da bi se iznenadio koliko je zapravo malo tu uradjeno u mix-u. Svako gleda da na najprostiji nacin dodje do rezultata, a za to je potrebno iskustvo kombinovano sa talentom i slusanjem u realnom vremenu i pristupanju trenutnog zadatka kojeg imas u odredjenoj pesmi. Nema sanse da ti sve radi isto na svakoj pesmi, sve dok ne koristis sve iste zvuke u svakoj pesmi pa ni tad!
Iznervirao sam se kad je krenuo da omalovazava i govori kako smo svi nedostojni svega! Mozda ja zelim da budem hobista koga ne zanima da se obogati od toga nego hoce da uziva malo,mozda?
A vec godinu dana smaram te ljudi i vec godinu dana oni odgovaraju, toliko o tome.
E vidis gearslutz sam uvek nekako preskakao, mislio sam da je orijentisan iskljucivo na analogne instrumente. Odlicna ideja, sad cu da krenem tamo da hejtujem zahvaljujem!!
ajoe is offline   Reply With Quote