Mr. DaBear, niste me bas razumeli-materijal sa kojim radim je wav a kada ga renderujem za slusanje on je flac. Kad zavrsim mixing fazu, stemove renderujem kao wav i uvozim ih kao takve, nekonvertovane!!
Mozda i najveci problem na koji nailazim je aranzman pesme, pa se previse puta nadjem u situacji da proveravam ono na cemu radim sa nekom drugom pesmom iz zanra,tako da TU stvarno moze da mi se kaze da mi je materijal los.
Lista internet izvora koje citam ili sam vec citao je podugacka,SoS, SongStuff, EM, tek forume da ne pominjem.Na svakom sam clan ali imam mozda 2-3 posta,vise citam da nadjem odgovore ili direktno ili da ih sam izvucem. Isto je bilo i sa Rumskim.
Dzoni,vrlo lepo receno, svaka cast :thumbup:
Jan, evo npr pesma Steve Angello - KNAS, vrhunski mastering i mixing, pesma napravljena od loopova iz GarageBanda i Vengance S.Pakova (
http://www.youtube.com/watch?v=PuAxnEWQWDw). Sve to ne bi imalo veze da je pesma dobra,ali pesma je (po meni) krs. Cak "ne radi" ni u klubovima, nikakvu reakciju ne izaziva. Da ju je izdao bilo ko drugi prosla bi nezapazeno. Isto moze da se kaze i za TPain, coveka koji je proslavio AutoTune i koji na koncertima peva na playback! Kod nas ce svi da pljuju po Elitnim odredima zbog AT ali TPain je do j*j*.
I jos samo jedna stvar "losa pesma" je mnogo sirok pojam kada se kaze samo tako. Sta je lose-vokal,bas,aranzman ili nesto trece. Za neke ima resenja za neke ne. Znam da negde nema pomoci pa za to ni ne pitam.