Pra znas kako , pojavili su se mozda u isto vreme i IE8 i Shure-425 malo su starije IE8 za nekih par meseci. Ja sam shure 425 probao prosle godine na sajmu u Frankfurtu i utisak je da su fenomenalne. One su u principu modifikovane scl 5 koje ja imam, iste su. Razlika je sto kod 425 moze da se skida kabl sa samih slusalica, i u imaju ih u drugoj boji, medjutim scl-5 ima malo bolje karakteristike za snimanja u studiu, ali nije to neka ni bitna razlika, u principu identicne su, eto samo je razlika koliko sam video u tom kablu i nista vise i jeftinije su (425), scl-5 su kostale 400e i dan danas ako se nadju negde u prodavnici. Glevna karakteristika da kad ih stavis na usi one dihtuju i stabilne su ne spadaju kad pomeras glavu sto je mnogo bitno, ne razmisljas da li ce to da se desi. Senhaiser su isto ok ali ipak bi uzeo Shure, probao sam sve firme (akg, senhaiser shure, ultimate itd...) pouzdanije su mi Shure, jer su vodeci u in-ear kao Mercedes za automobile. O Ultimate ne pricam jer su stvarno mnogo skupi, tako da je moja topla preporuka 425, sto posto, slobodno ih uzmi neces pogresiti !!! Poz...!!