Quote:
Originally Posted by boggy
Sad ako hoces da uracunas u statistiku narod kome "poslodavci" ne placaju poreze i doprinose, vec daju 100-200EUR "na ruke" mesecno, verovatno bi rezultati bili jos gori nego sto navodis, na zalost takvu statistiku je nemoguce izracunati jer i nema evidencije, besmisleno je pricati o tome.
|
Da, ovo je najgori problem nase (sive) ekonomije, jer gomila novca na ovaj nacin ne prodje kroz legalne tokove i jednostavno se izgubi. Najvecu stetu pored samog radnika trpe PIO i zdravstvo.. Kroz PIO trpe penzioneri (hajde, za mene je pio ionako jedan veliki promasaj kad se sagleda funkcionisanje tog sistema u poslednjih 40 godina u celom svetu, ne samo kod nas) a trpece jos vise,jer cemo doci do tacke kada ce PIO njima isplacivati samo ono sto bude moglo da se izdvoji iz fonda itd.. S druge strane, gomila njih koji su na ko zna koji nacin otisli (nezasluzeno) u invalidsku, dodatno opterecuje isti sistem pa i samu drzavu (ovde ne mislim na ljude koji su stvarno imali povrede sa trajnim invaliditetima, bolesti sa progresivnim invaliditetima itd, vec znate na koga ..). To je jedan zacarani krug kome se kraj ne vidi. U najvecem delu teksta se slazem s vama, al' se opet ne slazem sa ovih 200 eura.. Ne slazem se ni sa onih 370, al' 310-320 je (opet kazem za mene, ne diram tudja misljenja) realno.
Pozdrav