pa meni se cinio glup komentar zato jer sinewave nije nikakav suludi laboratorijski eksperiment nego najnormalnija repeticija zvucnog vala, u ovom slucaju na niskoj frekvenciji...i ljudi ne rade "cuvene testove" s sinewaveovima, 909 i 808 neg ih prakticno koriste i tu su i zamijetili probleme i "iza?li" na forume....smijesno mi je bilo da kazes da su monitori za slusanje muzike, dok je za mene i sinewave ton na 60 herca muzika i muzički element...vjerojatno imamo drugacije poimanje obima pojma muzika...
i ne znam zasto opet vodimo ovu diskusiju nakon cijelog ovog threada, da je sve u redu vjeruj mi da se adam ne bi cimao i kupio zvucnike iz hrvatske i srbije, slao za njemacku, retrofito i slao nazad O SVOM TROSKU.
i bez brige ti budi, ja sam uzeo adame svjesno i znajuci za i slusajuci port noise na njima prije kupovine, i to kao sjajan kompromis izmedju ulozenog i dobivenog. ne znam sad sta si me napo odma da sta "experimentiram" samo sam napisao da i moji imaju isti port noise problem u sto sam se htio uvjerit. kako da inace znam dal da ih dam retro fitat il ne?
ako je tebi normalno da na 15% volumena monitora jedan raspon freqvencija u njegovom reproduktivnom spektru proizvodi nepriorodnu distorziju, onda oke. meni fakat nije.