View Single Post
Old 24-02-2011, 09:19 PM   #6
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

Quote:
Originally Posted by bornaa View Post
ne razumijem sta oces rec...meni monitori sluze BA? za laboratorijske experimente i to zvukovne... jel mo?da trebam samo slu?at klasiku na njima? imas neku preferencu ko mozda bethovena samo il mozarta?

sori ali glup ti je komentar
hvala ti na komplimentu.

i sam imam a7x i produciram elektronsku muziku i nisam imao taj port noise iako koristim i 808 i 909 kick drum.
nakon sto sam probao taj cuveni "test" sa sinus tonom, port noise se pojavio.
zapusio sam bass reflex portove na par sekundi dok je svirala muzika i nakon toga je nestao, i ne pada mi vise na pamet da eksperimentisem.
svaki zvucnik ce imati port noise ako mu pustis sinus na odredjenoj frekvenciji i glasnoci, jer svaka kutija ima svoju rezonancu.
zvucnici su pravljeni za slusanje muzike, a ne za eksperimente.
adam, kao i svaki drugi proizvodjac, je proveo dosta vremena razvijajuci nove zvucnike, koji u ovom slucaju daju mnogo vise za ulozeni novac. da se ne lazemo, ovo je jos uvek niza klasa i normalno da ce kao i svaki drugi slican zvucnik imati svojih kompromisa.

a ti ako zelis, izvoli lepo, izvadi ozbiljne pare, kupi woofere ili neke skuplje main field monitore pa sto se mene tice izazivaj zemljotrese.

licno sumnjam da ce adam menjati dizajn ovih zvucnika, jer je sigurno ulozeno previse novca i vremena u njihov razvoj, sa sve kompromisima koje ova klasa donosi.
lesha is offline   Reply With Quote