View Single Post
Old 24-02-2011, 05:46 PM   #404
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Imas li bilo kakav mikrofon?
Imam, Senhiser e 825 S ...

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ti helmholz bass trapovi su mogli biti i manji... tebi je rupa na 100Hz
Stanoviti čovjek mi je rekao da glavno da nisu veći od 200 litara, jbga ... MOram da točno izmjerim koliki su, jer sam zaboravio, a volumen sam izračunao dok sam ih radio (unutarnje stijenke kutije su uzete u računicu).

@NLP, da sada ne mandrakam nekaj novoga (uvjek ostaje opcija rezonantnog apsorbera ), htio bi da tjuniram već postojeće kutije, pa stoga ovdje i tra?im pomoć ...

A sada jedno konkretno pitanje.

Prema formuli na http://www.audioholics.com/education...onant-absorber mogu zaključiti da je za izračunavanje povr?ine "porta" formula

S=L*V*((f*pi)/0,5*c))2 ... 2 označava "na kvadrat"

Where f is the resonant frequency (Hz), c is the speed of sound (1120ft/s), pi =3.14, S is the area of the port (ft 2 ), L is the length of the port (ft), and V is the cavity volume (ft 3 ).

Kako imam sve parametre f=88 Hz, c=343 m/s, L=16 mm (), V=70.9 litara (dcm kubna)

Računicom dobijem da S=29,45 cm kvadratna.

Ako je povr?ina rupe od desetke borera 0,785 cm kvadratna, da li mogu da jednostavnom računicom zbrojim koliko trebam rupa desetkom napraviti da se pribli?im zadanom S-u ... Zar se nemo?e to tako da napravi ????

...ili ima jo? koji parametar na koji trebam da pazim, poput "port end-correction" sa navedenim :"Basically speaking, the air immediately outside either end of the port acts in sympathy with the design air mass in the port. This has the effect of increasing the apparent length of the port (fig1), and hence affects the tuning frequency of the resonator."

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote