View Single Post
Old 22-02-2011, 11:59 PM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Test preampa (6kom)

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
mislim da nije poenta slusati ovakve testove na slusalicama..... bar meni, je razlika u boji, koja se mozda jedino i moze uociti na slusalicama (a na zvucnicima se pored boje cuju i mnogo bitnije stvari)... najmanje bitna........
Mislim da je kvalitet akustike u studiju + kvalitet monitoringa, pozamasno uticajan na ovakve testove, pogotovo ako su nevelike razlike u pitanju, odnosno nije test izmedju Tube i Solid State, sto se cuje "na kilometar". Mislim da je to jedan od razloga, kako si kasnije rekao, pored senzibiliteta i iskustva, da ljudi imaju razlicite "favorite". Jedan od nacina da se procene, sa vecom sigurnoscu, ovakve razlike jesu, zapravo, dobro poznate slusalice i kvalitetan preamp za njih... jer je tako kvalitetan monitoring daleko jeftinije ostvariti.... bez obzira o kojim je cenama rec. Jedino treba prilicno mnogo iskustva u radu sa slusalicama... ali opet, u kom poslu ne treba iskustva...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 23-02-2011 at 12:02 AM.
boggy is offline   Reply With Quote