Quote:
Originally Posted by awacs
E, to je glavni problem. Automatika + (najverovatnije) omnidirekcionalni ugrađeni mikrofon = jaki prateći ?umovi + eho. Od stvari kojima raspola?e? bolja varijanta ti je dinamički mikrofon (koji je verovatno usmereniji od onog na diktafonu). Bolje je da uđe? ?to ni?im nivoom (tj. da ugrađeni limiter radi ?to manje), pa da se posle bori? sa ?umom nego sa reverbom. Waves Z-Noise je super alatka za smanjivanje ?uma, a te?ko će? naći alatku koja će efikasno skinuti reverb (kao ?to si i sam zaključio).
|
Da, da, omni mikrofon... Tačno, jedina varjanta je solidan dinamički mikrofon.
Quote:
Originally Posted by boggy
Da li postoji neki terenski snimac koji nema automatsku regulaciju pojacanja? Nego ima dugme za "mic gain".
Mozda se investicija u tako nesto vise isplati.
pozdrav
bogi
|
Quote:
Originally Posted by Big Bockie
U principu, nema neke jako velike tehnike koja ce od necega napraviti pitu.
Diktafon , klasicni diktafon nije resenje. Pre ti preporucujem da nabavis bas snimace, tipa Tascam ili cak Zoom, koji isto ima ok modele. Radi se o oko 200e pa na vise u zavisnosti od modela ali i najbazicniji ce raditi dobro i takvi uredjaji imaju podesavanja ulaznog nivoa, veoma kvalitetne limitere (u poredjenju sa obicnim diktafonima) i korektne mic.
|
?to se tiče kačenja kvalitetnijeg mikrofona na diktafon, svakako je pametnije prvo ulo?iti novac u dobar snimač, po mogućstvu sa xlr ulazom. Jo? ranije sam se ne?to raspitivao ovde za dobar snimač, tad sam verovatno imao najbolju ponudu, ali ne i finansije.
Sloba Marković je tad pričao i okačio snimke rađene Zoom-om H2. Bilo je tu jo? dobrih spravica, koje su i sad, dve godine kasnije, verovatno dobro re?enje.

Ne sećam se sad tačno da li je Sloba ili neko drugi prodavao Zoom za nekih 100e, u svakom slučaju ponuda je bila sjajna.
Stara tema
Tad si i ti
Vaso ba? skrenuo pa?nju na brzopletu kupovinu...
Quote:
Originally Posted by Awacs
P.S. Ba? se nerviram ?to dadoh pare za svoj M-Audio, ali bejah brzoplet i tog momenta mi zinulo dupe da odma' kupim snimač za teren. A jo? mi u Artistu dobronamerno rekli: "sačekajte malo, biće sva?ta", ali ne - Vasiljević zapeo odma' pa odma'... i zajebo se  Nemoj i ti tako 
|
Hahaha, sve ?to imam da ka?em je da sam uzeo Philips-ov diktafon koji jeste dosta bolji od Olympusa, ali je opet - samo diktafon. Gledao sam da u 100e ukombinujem solidan dinamički mikrofon i snimač, mada je mo?da bilo pametnije u startu ulo?iti samo u snimač. Mikrofon je dobar, ali me nervira to ?to je dizajniran za svirke, jeste simpatičan, ali mi deluje neozbiljno za bilo kakav rad... Kupovina na brzinu...
Quote:
Originally Posted by Igor
Radio sam godinama na radiju i nikada nisam za?alio zbog trenutka kada sam postao ponosni vlasnik tzv. mini-diska, malog digitalnog snimača marke SONY, koji snima na md medij, ima mogućnost pode?avanja ulaznog signala, line in i mic in, dakle, sve ?to treba. Kvalitet usnimljenog materijala zavisi ponajvi?e od kvaliteta mikrofona, lak je za upotrebu i funkcionalan, sve u svemu - TOPLA PREPORUKA!
|
Mislim da znam o kom uređaju priča?. Video sam tako ne?to kod drugara koji je studirao dizajn zvuka. On je prilično dobre snimke radio sa tako nečim...
Quote:
Originally Posted by Igor
Preporučio bih ti i iZotope Ozone 4 zbog harmonic excitera koji redukovane tranzijente vraća u ?ivot.
|
Ne znam da li postoji bolji plug za to. Iz hobija sam ba? njega koristio za vraćanje zvuka u normalu posle nečijeg katastrofalnog presnimavanja sa VHS-a, dobro se pokazao.
Kasnije ću ne?to malo bolje da pogledam staru temu, Tascam i Roland koji je okačio
Darkstar...