javio sam se jednom decku s naseg lokalnog foruma koji zivi tu u zagrebu koji je u istom procesu slanja svojih sedmica(nadam da ne vrijeđam neku privatnost s ovim posto mi je poslano na PM

)
pito sam dal je audiopro doso po njih ili sam adam il kako to vec ide te reko kako ti jan imas ove probleme s carinom tamo, pa mi je napiso sljedece:
"Ma nista ne ide preko audiopro-a, sve direkt preko adama. Adam je nasao dostavljaca i poslao mi ih na vrata, sve o svoj trosak. Doduse, ja sam kupio preko thomanna, ali procedura bi sigurno bila ista i da sam kupio u hrvatskoj. Audiopro je ducan, a ne ovlasteni adamov servis.
Ne znam kako je u srbiji jer ne poznajem njihove zakone, ali prema carinskom zakonu, cl.132 i 160 ako saljes robu radi BESPLATNOG popravka radi ugovorne/jamstevene obveze ili proizvodne mane roba se stavlja u slobodni promet
(nema carine). Ali carina to mora odobriti.
Na carini treba dokazati da garancija nije istekla i da je popravak besplatno napravljen. Ja sam poslao svoje racune u paketima i dao jedan dostavljacu, ali koliko sam shvatio za to se brine tvrtka koja dostavlja zvucnike njima i onda natrag meni. Adam im je poslao sve podatke i napomenuo da se radi o popravku, ali ja sam im morao dodatno napomenuti
(jer zivimo u tunguziji ocito) da se radi o slanju robe radi popravka pa su mi poslali na mail punomoc koju sam potpisao, skenirao i poslao natrag. Ne znam kako ce to sve skupa ispasti, ali cak i ako prijevoznik sjebe ja imam racun, potvrde o placenim davanjima, mailove od adama pa ne bi trebalo biti problema
(osim sa zivcima jer dobro znamo kakva je nasa carina).
U svakom slucaju javim kako je proslo
."
eto pa reko da mozda nesto od toga istrazis kod vas i vidis dal ima slicni zakon