View Single Post
Old 18-02-2011, 10:00 AM   #65
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

Quote:
Originally Posted by bornaa View Post
javio sam se jednom decku s naseg lokalnog foruma koji zivi tu u zagrebu koji je u istom procesu slanja svojih sedmica(nadam da ne vrijeđam neku privatnost s ovim posto mi je poslano na PM )

pito sam dal je audiopro doso po njih ili sam adam il kako to vec ide te reko kako ti jan imas ove probleme s carinom tamo, pa mi je napiso sljedece:

"Ma nista ne ide preko audiopro-a, sve direkt preko adama. Adam je nasao dostavljaca i poslao mi ih na vrata, sve o svoj trosak. Doduse, ja sam kupio preko thomanna, ali procedura bi sigurno bila ista i da sam kupio u hrvatskoj. Audiopro je ducan, a ne ovlasteni adamov servis.

Ne znam kako je u srbiji jer ne poznajem njihove zakone, ali prema carinskom zakonu, cl.132 i 160 ako saljes robu radi BESPLATNOG popravka radi ugovorne/jamstevene obveze ili proizvodne mane roba se stavlja u slobodni promet (nema carine). Ali carina to mora odobriti.

Na carini treba dokazati da garancija nije istekla i da je popravak besplatno napravljen. Ja sam poslao svoje racune u paketima i dao jedan dostavljacu, ali koliko sam shvatio za to se brine tvrtka koja dostavlja zvucnike njima i onda natrag meni. Adam im je poslao sve podatke i napomenuo da se radi o popravku, ali ja sam im morao dodatno napomenuti (jer zivimo u tunguziji ocito) da se radi o slanju robe radi popravka pa su mi poslali na mail punomoc koju sam potpisao, skenirao i poslao natrag. Ne znam kako ce to sve skupa ispasti, ali cak i ako prijevoznik sjebe ja imam racun, potvrde o placenim davanjima, mailove od adama pa ne bi trebalo biti problema(osim sa zivcima jer dobro znamo kakva je nasa carina).

U svakom slucaju javim kako je proslo."

eto pa reko da mozda nesto od toga istrazis kod vas i vidis dal ima slicni zakon

Danas cu zvati carinu da se raspitam!
S obzirom da je Audio Pro taj koji daje garanciju meni, oni bi trebalo da se pobrinu jer su oni distributeri, od njih sam kupio, i oni su me zvali da mi pokupe zvucnike, ali Christian mi je rekao da proverim kako bi to islo kad bih ja slao kao privatna osoba, jer izgleda da mu pricaju neke price i cini mi se da je covek sumnjicav prema njima
Jan is offline   Reply With Quote