View Single Post
Old 17-02-2011, 10:52 PM   #54
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: windows 7 vs. audio ???

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Paljenjem ovog switcha, dobices malo vise upotrebljivog rama, oko 2GB. Mozda malo vise. Problem je sto mozes tako da aktiviras memoriju koja se preklapa sa gornjim adresnim prostorom, koji je rezervisan za hardver (zavisi od ploce, komponenti) tako da u najgorem slucaju dobijes probleme sa grafikom. Postoji jos jedna varijabla i sa njom mozes da stavis limit memorije negde ispod 3GB (setuserva=2800 npr je meni radilo)

Predlozio bih ti da probas da stavis 64 bitni XP, i da tu pokusas sa 32bitninm Cubasem. Uspevao sam da dobijem vise upotrebljive memorije ovako, jer za razliku od XPa gde je adresni prostor aplikacije samo 2GB (sa tim switchem se dodeljuje 3GB), po defaultu 4GB, bez obzira na instalirani fizicki RAM. Pri tome nema konflikta sa preklopljenom memorijom...
Nikad mi nije bilo jasno zasto Cubase puca posle 1.5GB... Valjda on sam zauzme tih 0.5GB pa je to ukupno 2GB, bez tog switcha.

Stavljanjem 4GB rama ces dobiti samo 3,2 - 3,5 GB koje ce ti sistem videti. Mislim da ces dobiti malo na performansama, jer ce se smanjiti swapovanje sa harda... Nisam bas siguran u ovo.

Sto se tice Windowsa 7 i 2016 - ne boj se... Naterace tebe Bili da predjes malo ranije na 7

Uf, preteško je ovo gradivo za mene.
Ne bih mijenjao ništa osim fizičke memorije ako je ikako moguće.
Još jedno pitanje.
Ako samo stavim novu memoriju, da li to može nekako utjecati na sistem na način da se postavke u sistemu promjene same od sebe ili će XP jednostavno prepoznati novu memoriju i nastaviti sa radom kao da se ništa nije dogodilo?
Osim što će sad vidjeti 4 GB memorije, naravno.
Ja imam ghost fajlove sistema ali ne znam da li se može nešto zeznuti u biosu.To me brine jer ja to neću znati sam popraviti.
Hvala